Župan Stričak s veleposlanikom Španjolske uživao u „Lisinskom“  na koncertu Glazbene škole Varaždin

| 17.12.2021. u 13:50h | Objavljeno u Društvo

Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Zagrebu i Glazbena škola Varaždin predstavili su božićni glazbeni CD naziva U ponoć (A LA MEDIA NOCHE)“ čiji je pokrovitelj španjolska tvrtka za infrastrukturne projekte COMSA.

Predstavljanje je održano u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a predstavljanju su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Alonso Dezcallar de Mazarredo, pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu dr.sc. Vesna Pascuttini Juraga u svojstvu izaslanice ministrice kulture, tajnik varaždinskog biskupa velečasni Marko Domiter, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, saborski zastupnici te veliki broj građana.

Prije samog koncerta prisutnima su se obratili NJ. E. Alonso Dezcallar de Mazarredo te ravnatelj Glazbene škole Varaždin mr.sc. Davor Matačić, a nakon njihovog obraćanja svi prisutni uživali su u prekrasnim božićnim izvedbama učenika i profesora Glazbene škole Varaždin.

Inače, ovaj CD je nastao kao rezultat božićnih koncerata koje je posljednjih godina u Zagrebu organiziralo Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u suradnji s Glazbenom školom Varaždin. Tako je došlo do ideje da se na CD-u objedini sukus rada minulih pet godina koji bi prikazao glazbeno putovanje kroz prostor i vrijeme. Skladbe su pomno birane, a uključuju tradicionalne božićne pjesme iz raznih krajeva Španjolske, kao i djela skladatelja s američkog kontinenta.

Galerija slika