ZUBERFEST U nedjelju 30. listopada festival zborskog pjevanja posvećen prof. Marijanu Zuberu Foto: Grad Varaždin

ZUBERFEST U nedjelju 30. listopada festival zborskog pjevanja posvećen prof. Marijanu Zuberu

Varaždinske vijesti | 27.10.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon dvogodišnje pauze, u nedjelju, 30. listopada u 19.00 sati u Koncertnoj dvorani HNK Varaždin bit će održan "2. Zuberfest", festival zborova kojim se želi revitalizirati lik i djelo prof. Marijana Zubera.

Inicijator i organizator ove manifestacije je Udruga Kapela Paulina Warasdin, mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem maestra Zdenka Kušćera, koja na ovaj način želi odati priznanje tom velikom varaždinskom glazbeniku, dirigentu, glazbenom pedagogu, dugogodišnjem ravnatelju Glazbene škole Varaždin i inicijatoru brojnih kulturnih događanja u Varaždinu, Hrvatskoj pa i šire.

Na 2. Zuberfestu nastupit će sedam zborova koji će, osim koncertnog nastupa u HNK, pjevati i na varaždinskim trgovima kako bi približili ovaj oblik umjetnosti što većem broju građana, a i kako bi predstavili vrhunske izvođače.

Tog će dana, između 16.00 i 18.30 sati, zborovi također nastupiti na gradskim trgovima, a u 19.00 sati održat će se koncert zborova u Koncertnoj dvorani HNK Varaždin.

Nastupaju:
- Akademski zbor Vladimir Prelog, Zagreb
- Mješoviti pjevački zbor KUD-a Klenovnik, Klenovnik
- Mješoviti pjevački zbor KUD-a Mura, Mursko Središće
- Mješoviti pjevački zbor Kapela Paulina Warasdin, Varaždin
- Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter Ivanec
- Pjevački zbor Josip Vrhovski, Nedelišće

- Pozivamo sve građane Varaždina kao i ostale koji su poznavali i cijenili rad prof. Zubera da nam se priključe tog dana te uživaju u zborskom pjevanju! - poručili su iz Udruge Kapela Paulina Warasdin.

Zuberfest_Marijan_Zuber.jpg