U dvoranu OŠ Vidovec stiže novi parket, zbog uništenog poda učenici bez nastave tjelesnog Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U dvoranu OŠ Vidovec stiže novi parket, zbog uništenog poda učenici bez nastave tjelesnog

IHR/Varaždinske vijesti | 11.5.2022. u 19:34h | Objavljeno u Društvo

Pod sportske dvorane OŠ Vidovec je devastiran i više nije moguće održavati nastavu iz tjelesnog odgoja. Stoga će se pred vijećnicima Županijske skupštine u srijedu, 18. svibnja naći Odluka o prihvaćanju projekta zamjene poda u sportskoj dvorani.

- Pod je devastiran i više nije moguće održavati nastavu iz tjelesnog odgoja, a znamo da u Vidovcu djeluje i rukometni klub koji se natječe u prvoj ligi. Kandidirali smo projekt na natječaj za sredstva iz Ministarstva turizma i sporta. Dobijemo li, koristit ćemo ta sredstva, a ako ne, projektantska cijena je 1,5 milijuna kuna, te ćemo onda taj zahvat napraviti iz decentraliziranih sredstava – najavio je danas Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine.

Sportska dvorana u Vidovcu izgrađena je 2005. godine, a tijekom korištenja došlo je do izdizanja parketa na dijelovima sportske dvorane što predstavlja opasnost za učenike i druge korisnike, stoga je nužna je zamjena podkonstrukcije i parketa te izvođenje novih linija sportskih terena, navodi se u Odluci.