Zbog poskupljenja već sada probijeni ugovoreni radovi za Centar kompetentnosti u Vinici, što dalje? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zbog poskupljenja već sada probijeni ugovoreni radovi za Centar kompetentnosti u Vinici, što dalje?

IHR/Varaždinske vijesti | 20.5.2022. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

- Svjedoci smo raznih negativnih utjecaja na gospodarstvo, povećanja cijena radova i materijala, a temeljem izdanih smjernica HGK za izmjene ugovora zbog poskupljenja sirovina, zanima me na koji način se odražava, ili će se tek odraziti, rast cijena građevinskog materijala na proračun putem postojećih ili novih ugovora. Zanima me da li postoje kakve projekcije za ono što se događa i što će se događati u drugoj polovici godine? Realne projekcije, ne imaginarne kao što su nebeska tijela, Jupiters, Mars, Neptun, nego prave projekcije, da znamo što nas čeka i kako ćemo na to odgovoriti – zanimalo je HDZ-ovog vijećnika Gorana Kaniškog u sklopu aktualnog sata sjednice Županijske skupštine.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako Varaždinska županija vodi brigu o tome te je dosad održano nekoliko sastanaka na gradilištima diljem Varaždinske županije.

- Pratimo rast cijene energenata, a kada govorimo samo o našim osnovnim i srednjim školama sve je već sada otišlo 280 posto gore. Pratimo tijek izvođenja radova, posebno u centrima kompetentnosti, u Srednjoj školi Arboretum Opeka i Medicinskoj školi, čiji su radovi u tijeku. Već sada imamo zahtjeve za korekcijama cijena, ali naravno čekamo odluku Vlade, odnosno od resornog Ministarstva upute na koji način će se korekcije izvršiti. Također, vodimo brigu o izvantroškovničkim radovima, a najviše ih je vezano uz Centar kompetentnosti u Vinici, gdje su već sada predviđeni troškovi od kojih 12 milijuna kuna, što znači da je projekt bio dosta mršavo pripremljen. Nadam se, a i na to smo upozorili stručni nadzor, da se paralelno s tim centrom neće obnavljati neki stanovi u Dubrovniku i gle čuda, sve s poklopilo. Zato ćemo jako dobro voditi brigu o tome.