Završila škola plivanja, malim plivačima uručene diplome! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Završila škola plivanja, malim plivačima uručene diplome!

VV | 1.2.2023. u 20:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u srijedu je u Gradskoj sportskoj dvorani Graberje uručio diplome učenicima varaždinskih osnovnih škola koji su sudjelovali u programu "Škola plivanja 2022.“ Podjeli diploma su prisustvovali i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Dražen Cesar te voditelj škole plivanja na Gradskim bazenima Velimir Mudri.

Školu plivanja organizirala je Javna ustanova Gradski bazeni od 26. rujna prošle godine i trajala je sve do 13. siječnja ove godine. Nakon što je na samom početku školske godine provedeno testiranje znanja plivanja, svih 346 učenika drugih razreda osnovnih škola, organizirana je besplatna škola plivanja pod pokroviteljstvom Grada Varaždina u opsegu od 15 školskih sati za 81 učenika.

Zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo što se nakon dvogodišnjeg pandemijskog prekida, ponovno vratio program obuke neplivača za učenike drugih razreda varaždinskih osnovnih škola.

- Sva djeca su završila program, testirani su i sada ako žele mogu nastaviti usavršavati svoje znanje plivanja. Smatram da je ovaj program zaista nužan i neophodan za naše mališane i drago mi je da se uvijek veliki broj djece odazove. U dogledno vrijeme održat ćemo ponovo testiranje za svu djecu, različite dobi, koja žele pristupiti programu jer imamo još djece u osnovnim školama koja ne znaju plivati. To je za njih i njihovu budućnost zaista od životnog značaja, posebice kad svjedočimo nekim tragičnim događajima koji su se dogodili protekle godine i u Varaždinu. Uz to, djeca na ovakvim tečajevima zavole plivanje i neki od njih odluče nastaviti i rekreativno se baviti s plivanjem, a neki možda postanu i vrhunski plivači - rekao je Marković.

Istaknuo je kako je Grad Varaždin među gradovima u Hrvatskoj koji najviše sredstava ulaže u sportsku infrastrukturu, sportaše i sportske aktivnosti za djecu.

- Djecu između ostalog treba animirati i uvoditi u sport, a vrlo rado ćemo izdvojiti i još više sredstava da se još više djece uključi. To nam je izrazito važno. Kroz sport djecu učimo zdravim navikama, druženju, socijalizaciji i svemu pozitivnom što im sport donosi - istaknuo je.