Završava Međunarodni festival folklora COFA - Pružimo podršku gostima iz ukrajinskog grada Vinice Foto: Grad Varaždin

Završava Međunarodni festival folklora COFA - Pružimo podršku gostima iz ukrajinskog grada Vinice

Varaždinske vijesti | 15.7.2022. u 13:03h | Objavljeno u Društvo

Ceremonijom zatvaranja večeras u 19:30 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu završit će Međunarodni festival folklora COFA.

Proteklog tjedna građane Varaždina, ali i Ljubešćice, Sračinca i Varaždinskih toplica svojim su nastupima oduševili folklorni ansambli iz Slovenije, SAD-a, Kolumbije, Švicarske i Ukrajine.

S naročitim simpatijama festivalska publika popratila je nastupe upravo ansambla Radist ( Radost ) iz ukrajinskog grada Vinnytsia. Riječ je ansamblu koji okuplja djecu od 5 do 18 godina i koji je do sada osvajao prestižna priznanja na brojnim festivalima folklora.

Nastupi u Varaždinu i gradovima Varaždinske županije dogodio se u trenutku kada je upravo njihov grad Vinica (Vinnytsia) smješten u središnjoj Ukrajini bio meta napada ruske vojske krstarećim raketama. Kako izvještavaju svjetski mediji 23 ljudi je ubijeno, a više od 100 ranjeno u ruskim napadima raketama koje su lansirale ruske podmornice u Crnom moru.

- Grad Varaždin, kao pokrovitelj međunarodnog festivala COFU, suosjeća s obiteljima stradalih u tom bezumnom napadu na grad koji do sada nije bio zahvaćen ratnim razaranjima. Istovremeno, želi pružiti svekoliku podršku gostima iz Ukrajine iz grada Vinice. Upravo zbog toga upućuje se poziv svim građanima da dođu na večerašnju ceremoniju zatvaranja festivala i još jednom kao građani pokažu suosjećanje, solidarnost i podršku gostima iz Ukrajine - poručuju iz Grada.

cofa_ukrajina_najava_15072022_1.JPG

cofa_ukrajina_najava_15072022_2.JPG

cofa_ukrajina_najava_15072022_3.jpg

Označeno u