Zaprimanje uzoraka za Zlatnu kapljicu 2024. 13. i 14. travnja Foto: Pexels/ilustracija

Zaprimanje uzoraka za Zlatnu kapljicu 2024. 13. i 14. travnja

Varaždinske vijesti | 4.4.2024. u 19:48h | Objavljeno u Društvo

Riječ je o 19. zajedničkoj izložbi vina sedam vinogradarskih udruga

Sedam vinogradarskih udruga: Viv-Ber Beretinec, Jalžabet, Varaždinbreg iz Gornjeg Kneginca, Mejaši iz Ljubešćice, Grozdek iz Svetog Ilije, Sveti Martin Varaždinske Toplice i Pinta Novi Marof, pod pokroviteljstvom Varaždinske županije organiziraju 19. zajedničku izložbu vina Varaždinskog vinogorja “Zlatna kapljica”, koja će se održati 10. svibnja.

Svi zainteresirani vinogradari uzorke mogu predati 13. travnja od 14-20 sati te 14. travnja od 12-20 sati u Pastoralnom centru “Vilim Cecelja” u Svetom Iliji.

Za uzorak je potrebno predati 3 boce po 1 l ili 4 boce po 0,75 l (butelje) vina. Na svakoj boci mora biti etiketa (naljepnica) s podacima izlagača vina (ime i prezime, vrste vina, sorta, kategorija vina: suho, polusuho, poluslatko, slatko, izborna berba, godina berbe). Analiza vina je poželjna, ali nije obavezna. Svaki sudionik izložbe prilikom predaje uzoraka vina popunjava prijemni list za uzorak koji želi dati na ocjenjivanje i izložbu.

Ocjenjivanje uzoraka bit će 18. i 19. travnja, za što će biti zadužena komisija sastavljena od 5 certificiranih ocjenjivača - renomiranih enologa, a ocjenjivat će se po metodi do 100 pozitivnih bodova. Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 20,00 € po uzorku. Rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni na internetskim stranicama Općine Beretinec.

Svečano otvorenje izložbe za sudionike izložbe i goste, podjela diploma i priznanja, degustacija svih nagrađenih vina te druženje uz prigodni kulturno zabavni program održat će se 10. svibnja u 17 sati na igralištu NK Beretinec, u županijskom šatoru, dok će se na istoj lokaciji 11. svibnja od 10 sati održati druženje za sve zainteresirane posjetitelje, uz prigodnu prezentaciju OPG-ova, degustaciju nagrađenih vina i bogatu gastronomsku ponudu te ples u večernjim satima.