Zaklada solidarnosti grada Varaždina: Predstava "Ringišpil" za program "Ostanite u Varaždinu" Foto: Kerekesh Teatar

Zaklada solidarnosti grada Varaždina: Predstava "Ringišpil" za program "Ostanite u Varaždinu"

Varaždinske vijesti | 29.9.2021. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Zaklada solidarnosti grada Varaždina već treću godinu provodi program financijske potpore učenicima i studentima s područja Grada Varaždina, osobito onima slabijeg socijalno ekonomskog položaja, pod nazivom "Ostanite u Varaždinu".

- Sredstvima donatora (Privredna banka Zagreb, Solvis d.o.o . Croatia osiguranje...) i vlastitom aktivnošću, Zaklada solidarnosti je u protekle tri godine stipendirala 38 učenika i studenata koji su tijekom trajanja školskih godina dobivali redovne mjesečne stipendije u iznosu od 500,00 kn, a još 26 učenika i studenata primilo je jednokratne pomoći u iznosu od 1.500,00 do 4.000,00 kn - istaknula je v.d. upraviteljica Zaklade solidarnosti Darinka Hajduk-Vučić.

- Izvedbom predstave Ringišpil, u program "Ostanite u Varaždinu" uključuje se i naš popularni Kerekesh Teatar te cjelokupni prihod od predstave namjenjuje pomoći siromašnijim učenicima i studentima. U vrijeme kada se, kako pišu mediji, prazni i sjever Hrvatske odlaskom ljudi, većinom naših mladih sugrađana i kada su nesigurnost i nezadovoljstvo većine građana naša svakodnevica, Kerekesh Teatar vedrinom i aktualnošću svojih predstava, entuzijazmom i visokom profesionalnošću svojih glumaca, širi optimizam i kako kažu mnogi gledatelji, gdje god gostuju, u selu ili gradu, ostavljaju duh pozitive. Duh pozitive znači i dobrohotnost, pa ne čudi da su naši Kerekeshi do sada sudjelovali u mnogobrojnim humanitarnim akcijama i sigurno nastoje kao i mnoge Varaždinke i Varaždinci svojim djelovanjem pomoći i utjecati na mlade ljude da nakon školovanja ostanu ostvarivati egzistenciju doma, u Varaždinskom kraju - napomenula je Darinka Hajduk-Vučić.

Predstava Ringišpil će se održati u obnovljenoj dvorani velikog gledališta HNK Varaždin, u nedjelju 17. listopada u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a prodavat će se od 1. listopada na blagajni HNK. Radno vrijeme blagajne: od pon. od pet. 10-12 i 18-19.30, sub. 10-12 i na dan predstave, jedan sat prije početka predstave.

- Pozivaju se građani da prisustvuju izvedbi ove zabavne predstave, te kupnjom karte pomognu školovanja siromašnijih učenika i studenata - poručila je v.d. upraviteljica Zaklade solidarnosti Darinka Hajduk-Vučić.