Zajednica Cenacolo proslavila 25. obljetnicu dolaska u Varaždin Foto: Varaždinska biskupija

Zajednica Cenacolo proslavila 25. obljetnicu dolaska u Varaždin

VV / Varaždinska biskupija | 26.9.2021. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Bratstvo sv. Josip Radnik zajednice Cenacolo proslavilo je prošle nedjelje, 19. rujna, 25. obljetnicu postojanja, odnosno otvaranje kuće i dolaska zajednice Cenacolo u Varaždin.

- Ovo bratstvo nastalo je zahvaljujući velikodušnosti kongregacije Časnih sestara uršulinki, koje su, cijeneći sestru Elviru, zajednici Cenacolo dale na korištenje kuću s terenom na samom ulazu u Varaždin. Bratstvo danas vodi Cenacolo obitelj Dobranić darujući velikodušno svoj trud i vrijeme mladima koji su u ovo bratstvo došli u potragu za novim životom - naveli su iz Varaždinske biskupije.

Cenacolo_Varazdin_25_godina_19092021_2.JPG

Stotinjak uzvanika okupilo se na ovom slavlju koje je započelo svetom misom koju je predslavio mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Voditelji varaždinskog Bratstva Josipa i Ivica Dobranić podijelili su emocije koje ih prate s obzirom na srebrni jubilej djelovanja.

Cenacolo_Varazdin_25_godina_19092021_3.JPG

- Zahvalnost prije svega. Zahvalnost da smo živi, zahvalnost za sve ljude koji u nama prepoznaju Božje djelo, da možemo raditi dobre stvari, da ne trčimo za nečim materijalnim te zahvalnost da živimo život koji uvijek čini da rastemo - poručila je Josipa, a Ivica se složio te još dodao "zahvalnost na svim momcima i djevojkama koji su prošli kroz ovu bratovštinu u Varaždinu i u njoj ostavili dio sebe, koji su utkali svoju životnu priču ovdje, a danas žive sa svojim obiteljima te dolaze u zajednicu svjedočiti da se izvan zajednice može živjeti dobro i u vjeri".

Don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo na nacionalnoj razini, osvrnuo se na značaj varaždinske bratovštine od početaka do danas.

- Varaždin je za nas bitan zato što te 1996. godine, kada smo ovdje otvorili kuću, to je bila prva kuća na sjeveru Hrvatske. Tako da su obitelji iz Varaždina i okolice, sve do Zagreba, koje su imale probleme s djecom, njihovim ovisnostima, imali su gdje doći i pitati pomoć. Kad imamo tu sliku onda nam je jasno koliko su veliku gestu ljubavi i razumijevanja napravile časne sestre uršulinke kad su odgovorile na taj problem u društvu dajući nama ovu kuću na korištenje. Ovdje je zajednica Cenacolo počela na sjeveru Hrvatske, a onda su prema ovoj kući počele gravitirati i obitelji iz Slovenije, Slovačke, Poljske itd. - rekao je don Ivan.

Cenacolo_Varazdin_25_godina_19092021_1.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci