Zajednica Cenacolo proslavila 25. obljetnicu dolaska u Varaždin Foto: Varaždinska biskupija

Zajednica Cenacolo proslavila 25. obljetnicu dolaska u Varaždin

VV / Varaždinska biskupija | 26.9.2021. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Bratstvo sv. Josip Radnik zajednice Cenacolo proslavilo je prošle nedjelje, 19. rujna, 25. obljetnicu postojanja, odnosno otvaranje kuće i dolaska zajednice Cenacolo u Varaždin.

- Ovo bratstvo nastalo je zahvaljujući velikodušnosti kongregacije Časnih sestara uršulinki, koje su, cijeneći sestru Elviru, zajednici Cenacolo dale na korištenje kuću s terenom na samom ulazu u Varaždin. Bratstvo danas vodi Cenacolo obitelj Dobranić darujući velikodušno svoj trud i vrijeme mladima koji su u ovo bratstvo došli u potragu za novim životom - naveli su iz Varaždinske biskupije.

Cenacolo_Varazdin_25_godina_19092021_2.JPG

Stotinjak uzvanika okupilo se na ovom slavlju koje je započelo svetom misom koju je predslavio mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Voditelji varaždinskog Bratstva Josipa i Ivica Dobranić podijelili su emocije koje ih prate s obzirom na srebrni jubilej djelovanja.

Cenacolo_Varazdin_25_godina_19092021_3.JPG

- Zahvalnost prije svega. Zahvalnost da smo živi, zahvalnost za sve ljude koji u nama prepoznaju Božje djelo, da možemo raditi dobre stvari, da ne trčimo za nečim materijalnim te zahvalnost da živimo život koji uvijek čini da rastemo - poručila je Josipa, a Ivica se složio te još dodao "zahvalnost na svim momcima i djevojkama koji su prošli kroz ovu bratovštinu u Varaždinu i u njoj ostavili dio sebe, koji su utkali svoju životnu priču ovdje, a danas žive sa svojim obiteljima te dolaze u zajednicu svjedočiti da se izvan zajednice može živjeti dobro i u vjeri".

Don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo na nacionalnoj razini, osvrnuo se na značaj varaždinske bratovštine od početaka do danas.

- Varaždin je za nas bitan zato što te 1996. godine, kada smo ovdje otvorili kuću, to je bila prva kuća na sjeveru Hrvatske. Tako da su obitelji iz Varaždina i okolice, sve do Zagreba, koje su imale probleme s djecom, njihovim ovisnostima, imali su gdje doći i pitati pomoć. Kad imamo tu sliku onda nam je jasno koliko su veliku gestu ljubavi i razumijevanja napravile časne sestre uršulinke kad su odgovorile na taj problem u društvu dajući nama ovu kuću na korištenje. Ovdje je zajednica Cenacolo počela na sjeveru Hrvatske, a onda su prema ovoj kući počele gravitirati i obitelji iz Slovenije, Slovačke, Poljske itd. - rekao je don Ivan.

Cenacolo_Varazdin_25_godina_19092021_1.JPG