Prikazat će se i film "Halla ide u rat" Foto: ZFF

Zagreb Film Festival ovog vikenda stiže i u Varaždin

Varaždinske vijesti | 14.11.2018. u 20:02h | Objavljeno u Društvo

Velika novost nadolazećeg Zagreb Film Festivala njegovo je geografsko širenje u okviru programa ZFF putuje. Osim u Zagreb, festival ove godine stiže u još 15 hrvatskih gradova: Veliku Goricu, Samobor, Pulu, Split, Supetar, Hvar, Omiš, Dubrovnik, Varaždin, Ivanec, Koprivnicu, Bjelovar, Daruvar, Slatinu i Đakovo.

Za istinske ljubitelje sedme umjetnosti ZFF je „spakirao“ tri dugometražna naslova iz ovogodišnje utrke za Zlatna kolica koje će, paralelno sa zagrebačkom, gledati publika u kinima diljem Hrvatske. To su: Halla ide u rat, s kojim se na ZFF vraća Benedikt Erlingsson, redatelj islandske seoske romanse "O konjima i ljudima" (posebno priznanje 12. ZFF-a). Junakinja ove uvrnute akcijske komedije svojevrsna je ženska verzija Don Quijotea, seoska ekološka aktivistica koja naoružana lukom i strijelom juriša na lokalnu industriju aluminija. Film je islandski kandidat za Oscara, a nominiran je i za nagradu LUX, koju dodjeljuje Europski parlament.

Brazilsko-urugvajski "Voljeni" redatelja Gustava Pizzija, premijerno prikazan na Sundanceu, topla je ljudska drama o kaotičnom životu brazilske srednjoklasne obitelji, a britanska romantična komedija "Stari momci" u režiji Tobyja MacDonalda, moderna varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom u glavnoj ulozi (Imitation Game, Black Mirror, The End of the F***ing World) privući će ljubitelje poetike Wesa Andersona.

Također, ZFF je u svoj putni kovčežić pospremio nešto i za najmlađe filmofile. Riječ je o filmu "Amelie u bijegu" redatelja Tobiasa Wiemana, predivnoj filmskoj priči o prijateljstvu i upornosti gdje se riskantni uspon do planinskog vrhunca pretvara u smionu i emocionalnu pustolovinu.

Program ZFF putuje uključuje i "Kockice", nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma, koji je od svojeg postojanja iznjedrio vrsne mlade redatelje. Budite dio ZFF publike i otkrijte što su uzbudljivoga pripremile još neotkrivene snage hrvatskog filma.

Program:

Kino Gaj (Ul. Ljudevita Gaja 1, Varaždin)
16.–18.11.2018.
16.11. u 18 sati - Loveling
17.11. u 18 sati - Stari momci
18.11. u 18 sati - Hala ide u rat