Za završetak četvrte sezone "Podruma ponedjeljkom" izložba Varaždinca Stanka Totha Foto: Centar za mlade i nezavisnu kulturu P4

Za završetak četvrte sezone "Podruma ponedjeljkom" izložba Varaždinca Stanka Totha

VV | 3.12.2023. u 15:10h | Objavljeno u Društvo

"Cs ANALOGNO", naziv je zanimljive izložbe fotografija varaždinskog fotografa Stanka Totha, koja će biti otvorena u ponedjeljak, 4. prosinca u 19 sati u podrumskom prostoru Centra za mlade i neovisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu.

Riječ je o jednoj u nizu izložbi što ih u sklopu popratnog dijela četvrte sezone svog izložbenog programa "Podrum ponedjeljkom“ organizira varaždinski Filmsko-kreativni studio VANIMA. Do ove izložbe dolazi zahvaljujući suradnji Vanime i Foto kluba Varaždin, a svoje će fotografije predstaviti upravo dugogodišnji predsjednik Foto kluba Varaždin Stanko Toth.

Plakat_-_Cs_analogno.jpg

I kao što kaže Ane Klečina, autor kataloga koji prati izložbu: "Stanko Toth je na nekoliko načina pokušao doraditi fotografije koje su nastale još prošlog tisućljeća, točnije 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Većinu fotografija nije nigdje izlagao te su prvi puta iz bunkera izašle u javnost. Autor nam predstavlja svoju vještinu rada na negativu: u jednom su negativu snimljena dva ista lika (vidi se takozvani sendvič dva preklopljena negativa), ima i fotografija snimljenih Camerom obscurom, iskrivljenih portreta snimljenih Camerom obscurom, fotografija bez fotoaparata i drugih načina izrade. Ovdje su nastali izuzetno zanimljivi dokumenti vremena koji će nam sugerirati autorovu intimu, ali i pokazati životni ciklus ljudi i stvari na kadrovima zamrznutim u trenutku.“

Ovom izložbom približava se završetak vrlo uspješne četvrte sezone Vaniminog programa "Podrum ponedjeljkom“, a ovaj sve respektabilniji izložbeni program i dalje kao pokrovitelji prate grad Varaždin i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.