Za predsjednika podružnice HNS-a Sračinec ponovno izabran Božidar Novoselec

Varaždinske vijesti | 27.11.2021. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

Na izbornoj sjednici Skupštine podružnice HNS-a Sračinec, povjerenje za novi mandat na čelu podružnice povjereno je dosadašnjem predsjedniku, Božidaru Novoselcu, dok su za potpredsjednice izabrane Đurđica Kovačić i Jasmina Štrlek.

Zahvaljujem se svim delegatima na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika podružnice, a posebno zahvala ide građanima općine Sračinec koji su me sve ove godine, prepoznavši politiku HNS-a, birali za načelnika. Kao i na svim održanim izborima do sada, građani su prepoznali da je u središtu našeg političkog programa čovjek te da su sve točke našeg programa podređene njegovom boljem i kvalitetnijem životu te zadovoljstvu. Na proteklim lokalnim izborima član naše podružnice, Krunoslav Lukačić, bio je kandidat za župana i nositelj koalicijske liste predvođene HNS-om za Skupštinu Varaždinske županije, te je za ovo tranzicijsko vrijeme stranke ostvaren odličan rezultat od 10 % glasova koji nam omogućuje sukreiranje županijske politike – istaknuo je Novoselec.

Izbornoj sjednici Skupštine prisustvovali su i prigodno se obratili Mirko Korotaj, zamjenik predsjednika HNS-a i načelnik općine Cestica, te Marijan Škvarić, v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik grada Lepoglave.

Naglasili su kako je ovo početak unutarstranačkih izbora u HNS-u, te će se isti odvijati kako to epidemiološka situacija dopusti.

Hrvatska narodna stranka trenutno je u jednom tranzicijskom procesu i to se vidjelo i na ovim lokalnim izborima, gdje su na našim listama sudjelovali mnogi mladi i perspektivni pojedinci i to je nova snaga HNS-a, ali i Varaždinske županije – naglasio je Korotaj.

Hrvatska narodna stranka osvojila je jedno gradonačelničko i šest načelničkih mjesta u našoj županiji, te je zadržala poziciju istinskog lidera građanskog centra. Osvojeni mandati u Skupštini Varaždinske županije biti će jamac provođenja projekata koje smo promovirali u našim kampanjama – poručio je Škvarić.

Valja istaknuti kako je podružnica HNS-a Sračinec prva osnovana podružnica HNS-a u Hrvatskoj, a HNS je u općini Sračinec na vlasti od osnivanja 1993. godine.