BOŽIĆNI INTERVJU Jesu li djeca bila dobra i što im je poručio Djed Mraz? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

BOŽIĆNI INTERVJU Jesu li djeca bila dobra i što im je poručio Djed Mraz?

IHR/Varaždinske vijesti | 24.12.2021. u 18:59h | Objavljeno u Društvo

- Budite veseli, nasmijani, raspjevani, razigrani, pametni i lijepi, a najvažnije je da ostanete zdravi. Malima i velikima želim blagoslovljen Božić, a cijela nova 2022. godina neka vam bude ispunjena srećom i dobrotom - poručio je Djed Mraz iz svoje kuće u Gajevoj ulici 10 u Varaždinu, gdje je ovih dana poprilično živo.

Osim što ga dolaze pogledati i s njime porazgovarati broji mališani iz svih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika do Osijeka, je li sve pod kontrolom provjeravaju i brojni veliki i mali iz susjednih zemalja, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a nađe se tu i koji gost iz Mađarske i Austrije. Djed Mraz, njegovi vilenjaci i patuljci ovih su dana strašno zaposleni, no u moru obaveza uspjeli smo nakratko “uhvatiti” simpatičnog djedicu u crvenom odjelu i provjeriliti jesu li svi pokloni spakirani, jer Božić je pred vratima.

Jesu li sva djeca bila dobra?

Nema zločeste djece. Sve je puno samo dobrih mališana. Doduše, neki su “živi”, neki malo manje, a s obzirom da su svi bili dobri ove godine mogu očekivati poklone.

Jeste li primili puno dječjih pisama i želja?

Ove godine primio sam toliko pisma i crteža kao nikada do sada! Moram priznati da su se mali, ali i veliki ove godine baš raspisali. Primio sam crteže i pisma iz cijele Hrvatske, ali naravno, najaviše iz Varaždinske županije, jer moja kuća je u Varaždinu. To izgleda posebno motivira djecu i mnogi mi ostavljaju svoja pisma i crteže u sandučiću Rudolfa Expressa, u Gajevoj 10.

Što žele mališani?

O, ima tu svega, od živih životinja, poput guštera do plišanaca, lutkica, autića, robota, kompjutera, play stationa... Jako je malo onih koji žele samo tople čarape, šarene pidžame, kape, rukavice i šaleve.

Jeste li umorni od tolikog posla?

Uf, naravno da jesam, ali nije mi teško jer uvijek volim razveseliti djecu. U ovo vrijeme prije blagdana najviše je posla za mene, moje vilenjake i patuljke koji mi pomažu. Svi popisi provjeravaju se dva puta, a tu je i mnogo poklona koje moramo spakirati, adresirati i pripremiti za dostavu kako bi se na vrijeme našli u rukama mališana.

Hoćete li sve stići?

Naravno! Samo bih molio da mi uz kekse i kolače ne ostavljaju mlijeko ispod bora jer će se od topline ukiseliti. Djeco, radije mi ostavite sok ili topli čaj! Ho, ho, ho! 

Označeno u
Video sadržaj