Za kraj tjedna u HNK Varaždinu predstava "Enigmatske varijacije"

| 5.1.2022. u 12:24h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 8. siječnja u 19:30 sati na Velikoj sceni održat će se predstava "Enigmatske varijacije", redateljica Helene Petković, a u predstavi igraju Stojan Matavulj koji je na međunarodnom Festivalu glumca ZAPLET 13 u Banjoj Luci odlukom žirija proglašen najboljim glumcem Festivala za ulogu Abela Znorka i mlada snaga ansambla HNK u Varaždinu Karlo Mrkša.

O sadržaju Enigmatskih varijacija ne bi se smjelo reći baš mnogo, ništa više od onoga što bi pisalo u općenitoj napomeni na stražnjoj korici dobrog trilera: susret dvojice muškaraca na zabačenom otoku blizu Sjevernog pola rezultira neočekivanim obratima.

Autor Enigmatskih varijacija Éric-Emmanuel Schmitt (dramatičar, romanopisac, esejist, filmski scenarist i redatelj) spada u najistaknutije i najizvođenije suvremene francuske autore. Njegova djela prevedena su na 50-ak jezika, drame se izvode u 50-ak zemalja svijeta. Uz brojne prestižne književne nagrade, za svoj kazališni rad je 2001. nagrađen godišnjom nagradom Francuske akademije za kazališno stvaralaštvo. 2016. je postao član žirija Akademije Goncourt.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 042 200 250.