Za Dan žena na varaždinskome placu očekuju vas radionice prirodne kozmetike i domaćih peciva Foto: Gradska tržnica Varaždin

Za Dan žena na varaždinskome placu očekuju vas radionice prirodne kozmetike i domaćih peciva

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 19:12h | Objavljeno u Društvo

Nakon vrlo hladnih dana, na placu u ožujku ponovno počinje sezona zanimljivih manifestacija na Gradskoj tržnici. Kao partneri, ove godine će se Srednjoj strukovnoj školi s kojom je Gradska tržnica prije dvije godine započela tradiciju darivanja posjetiteljica placa povodom Dana žena, pridružiti i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska, te Gospodarska škola.

Tako da će u subotu, 9. ožujka, od 9 sati, učenici i profesori Srednje strukovne škole upriličiti radionice prirodne kozmetike i domaćih peciva, a posjetiteljice će darivati balzamima za usne iz vlastitog laboratorija, te klipićima, muffinima i drugim peciva iz školske radionice.

Iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole na tržnici će se predstaviti prehrambeni tehničari i tehničari nutricionisti koji će dame darivati slatkim delikatesama, a svim zainteresiranima mjerit će indeks tjelesne mase i udio masnog i mišićnog tkiva.

Iz varaždinske Gospodarske škole na događaju će sudjelovati Učenička zadruga Sunce, čiji su članovi za Dan žena ručno izradili pregršt zanimljivih poklona kojima će obradovati pripadnice ljepšeg spola na placu: uz ukrase, magnete i čestitke, najatraktivniji bit će njihovi paketići štrudlica, medenjaka i drugih slatkih zalogaja.

Ovim događajem počinje proljeće na placu, a ubrzo nakon njega uslijedit će i niz drugih manifesticija. S toplijim danima, plac je sve bogatiji ponudom pa je posjet tržnici ujedno i prigoda za kupnju svježih sezonskih namirnica te ugodno druženje na svježem zraku.

DSC0008.jpg