FOTO Zahvalnice vatrogascima i Zavodima za hitnu medicinu koji su pomagali nakon nesreće poljskog autobusa

vv | 4.8.2023. u 15:48h | Objavljeno u Društvo

Svečanost povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja bila je prilika da se župan Anđelko Stričak zahvali i svima onima koji su prošle godine u ovo vrijeme kada se dogodila najteža prometna nesreća u povijesti Varaždinske županije iskazali stručnost, požrtvovnost i humanost  prilikom pružanja pomoći unesrećenim državljanima Republike Poljske.

Tako su prigodne zahvalnice dobili DVD Varaždinske Toplice, DVD Breznički Hum, DVD Novi Marof, DVD Ščepanje, DVD Radešić, Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina, Nastavni Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije kao i Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 33

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 19

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 26

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 30

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 21

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 25

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 28

- Danas smo nagradili i naše žurne službe, sastavnice Domovinske sigurnosti. Živimo u izrazito burnim vremenima – još nismo sanirali štete nastale u prošloj elementarnoj nepogodi, sada se najavljuje nova. Prije godinu dana na autocesti se dogodila najveća prometna nesreća uopće u povijesti Varaždinske županije, a naše žurne službe su hitno, brzo i kvalitetno reagirale i sve preživjele spasile. Ovo je prava prilika da im zahvalimo na svemu onome što danas čine da bi građani na području Varaždinske županije bili sigurni - rekao je župan Stričak.

Obiljezavanje Dana pbjede i domovinske zahvalnosti 29

U ime onih koji su primili zahvalnice, obratili su se Mladen Smoljanec, ravnatelj Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i Željko Nađ, županijski vatrogasni zapovjednik koji su izrazili ponos svojim djelatnicima i članovima DVD-a koji se nisu dvoumili niti sekunde izaći na teren i pomoći unesrećenima.