Vudrag u Varšavi izlaže mrežastu skulpturu i - jedini je inozemni umjetnik

ič/vv | 14.5.2023. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Ovaj svestrani autor od utorka, 9. svibnja, sudjeluje na najvećoj dobrotvornoj manifestaciji u Poljskoj, koja je organizirana kako bi se prikupila sredstva za obrazovanje djece iz poljskih sirotišta, ukrajinske mladeži i nezbrinute djece u Gani.

Varaždinski umjetnik Nikola Vudrag izlaže u glavnom gradu Poljske - Varšavi.

Ovaj svestrani autor od utorka, 9. svibnja, sudjeluje na najvećoj i najprestižnijoj dobrotvornoj manifestaciji u Poljskoj, koja je organizirana kako bi se prikupila sredstva za obrazovanje djece iz poljskih sirotišta, ukrajinske mladeži i nezbrinute djece u Gani.

Ovu značajnu inicijativu pokrenula je Zaklada Omenaa, koja je do danas okupila brojne ugledne donatore, među kojima su poznati biznismeni i ljubitelji umjetnosti posvećeni plemenitim ciljevima. Vrhunac ove manifestacije je aukcija poljskih umjetničkih djela, dizajna i iskustava "Great Emotions" na kojoj Nikola Vudrag sudjeluje kao jedini inozemni umjetnik.

Izložba je otvorena povodom velike aukcije Omenaa fondacije u Poljskoj u Muzeju Kralja Jana III. u palači Wilanów.

- Na toj dobrotvornoj manifestaciji sudjelujem kao jedini međunarodni autor uz brojna poljska imena s jednom zidnom mrežastom skulpturom. Sretan sam što sam dio ove priče a još sam sretniji što dijelim izložbu s jednim od meni najdražih umjetnika novog doba - Igorom Mitorajem - rekao je Nikola Vudrag.

Izložba će za razgled ostati otvorena do aukcije izloženih radova koja će biti održana 3. lipnja.