Sve je spremno za veliku veselicu, Dan varaždinskog placa: kuhat će se i kotlovina, prijavite se!

vv | 6.9.2023. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska Gradska tržnica za subotu, 16. rujna, najavljuje najveću godišnju veselicu – slavi se Dan varaždinskoga placa!

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Prijave ekipa su u tijeku, stoga se svi željni dobrog gastronomskog iskustva mogu prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., broj telefona 942/320 956, ili putem Facebooka Gradske tržnice.

U ekipi mogu biti tri člana. Organizatori i sponzori osiguravaju kotlete i kobasice, kruh, tanjure i pribor za jelo, a u vlastitom aranžmanu članovi ekipe trebaju se pobrinuti za opremu i začine. Natjecatelji trebaju biti spremni na tržnici u 09.30 sati.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati stručna komisija te će nakon ocjenjivanja kotlovina biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 3,00 eura.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati Dečki z Bregov te domaći tamburaški sastav Špancir. Gradska tržnica misli i na najmlađe pa će tako za mališane biti organizirano besplatno oslikavanje lica u suradnji s Udrugom umjetničkog stvaralaštva Varaždin.

Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje s prijateljima i obitelji. Vrijedi stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo "vu Varaždinu na placu". - poručuju iz Gradske tržnice.

dan varazdinskog placa