Vrijeme je za Advent u Svetom Martinu na Muri

Varaždinske vijesti | 3.12.2019. u 08:43h | Objavljeno u Društvo

I ove godine u Svetom Martinu na Muri možete uživati u Krampuslaufu kao jedinstvenom događaju u Hrvatskoj, Božićnom sajmu, svetim misama, priredbama, izložbi, kuhanom vinu i blagdanskom okružju. Provjerite program koji traje sve do 31. prosinca.

Adventske svijeće se pale svake nedjelje uz besplatan topli čaj, a započinje prvom adventskom nedjeljom u 6 sati misom zornicom u Župnoj crkvi Sv. Martina biskupa. Zajednički će, kao i svake adventske nedjelje nakon mise zapaliti adventsku svijeću.

Tradicionalno darivanje djece po domovima povodom blagdana Svetog Nikole održat će se u organizaciji Udruge Svetomartinski krampusi 5. prosinca. Ako želite da posjete i vašu djecu, obavezno se prethodno prijavite.

Druge adventske nedjelje održat će se svečana misa povodom blagdana Svetog Nikole s početkom u 10 sati, nakon koje će se djeca moći družiti sa Svetim Nikolom. 

Krampuslauf_2.jpg

U subotu, 14. prosinca, centrom Svetog Martina na Muri od 18 sati prošetat će strašni krampusi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Ovo je već tradicionalan i jedinstven u Hrvatskoj događaj u organizaciji Udruge Svetomartinski krampusi kojeg svake godine posjećuje sve više zainteresiranih. Nakon povorke krampusi će se s posjetiteljima zabavljati na školskom igralištu uz veselicu za koju će biti zadužen New Casino bend.

Do kraja mjeseca održavaju se svete mise čije termine možete provjeriti u programu, a 19. prosinca nakon Adventske svete ispovijedi slijedi božićni sajam u organizaciji Učeničke zadruge Tinček. Tradicionalna božićna priredba održat će se u petak 20. prosinca u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri, a u 18 sati predviđeno je otvorenje godišnje izložbe Likovne republike u Galeriji iznad ureda općine.

Detaljan raspored provjerite na programu.

Program_Advent_u_Svetom_Martinu_na_Muri.jpg