"Vražica" Mirela Holy ugostila Radmira Čačića u Herzerici Foto: Krešimir Đurić

"Vražica" Mirela Holy ugostila Radmira Čačića u Herzerici

N. Leskovar, I. Kruhoberec | 17.4.2017. u 15:57h | Objavljeno u Društvo

– Vragovi kruže svijetom i nama su poslali jednu – rekao je misleći na bivšu ministricu zaštite okoliša i energetike, a danas književnicu Mirelu Holy, moderator književne večeri Goran Batina prošli utorak u Herzerici.

Naime, Mirela Holy je u društvu političara Radimira Čačića i moderatora Gorana Batine pokazala kako na atraktivan i zabavan način promovirati knjigu te ujedno educirati čitatelje i posjetitelje da politika treba biti posao u javnom interesu.

Njezina knjiga "Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju" na zanimljiv način govori o drugim stranama politike, odnosno političara, ironična je i zafrkantska, pa je takva bila i promocija. Koncept promocije je takav da Mirela Holy uz moderatora ugosti nekog poznatog političara i poput „đavoljeg odvjetnika“ propitivati političkog kandidata ili kandidatkinju.

Tako se Radimir Čačić našao pod paljbom pitanja kao što su: „Što smatrate svojim najvećim političkim čudom?“, „Je li za uspješnu političku recepturu važno: a) lukavstvo, b) pokvarenost c) sreća, d) vraški puno stranačkog rada, e) vraški puno sposobnosti ili f) nešto vremena?“ i slično. Kao svoje najveće političko čudo izdvojio je gradnju sustava autocesta, projekta koji, kako je rekao, daleko nadilazi dimenzije Hrvatske, a on ga je financijski i projektno inicirao.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti