Vrane bude Varaždince u 5 ujutro: 'Ko u hororu od Hitchcocka'

| 17.7.2024. u 11:10h | Objavljeno u Društvo

Kao što smo već izvještavali, zbog porasta populacije vrana u urbanim područjima u Varaždinu, grad je angažirao tvrtku koja će sokolarenjem premjestiti gnijezda vrana u rubne dijelove grada, na područja oko dravske park-šume i ostale lokacije na kojima će ptice biti sigurnije i neće uznemiravati građane. Sokolaranje se krajem svibnja provodilo na nekoliko mjesta, u gradskim parkovima i četvrtima u kojima ima mnogo drveća.

- Pojavljujemo se u različitim dijelovima dana, u različitim kvartovima, i prividno im stvaramo nelagodu i nervozu da misle da smo cijelo vrijeme u gradu. Cilj je stvoriti osjećaj vrani da smo mi tu, njezini prirodni neprijatelj, i samom svojom pojavom je dovoljno da stvori nelagodu kod vrana - objasnio je tada sokolar Almir Kubat dok je Krešimir Sever, voditelj Odsjeka za komunalno, prometno i poljoprivredno redarstvo Grada Varaždina rekao je kako je cilj da se u konačnici stavi pod kontrolu njihova populacija.

Ipak, čini se kako su se vrane uspjele zadržati u pojedinim dijelovima grada pa je tako jedna građanka podijelila video u Facebook grupi snimljen oko 5 sati ujutro koji prikazuje bučne vrane na krovu zgrade. Po komentarima čitatelja možemo vidjeti kako i u drugim dijelovima grada građane smetaju bučne životinje, dok je jedna građanka podijelila fotografiju snimljenu na groblju uz komemtar ' Groblje, jučer, ko u hororu od Hičkoka'. 

vrane_1.png

451584933_2673141116200112_4248162985063715218_n.jpg

Označeno u