Volonterska akcija Crvenog križa Varaždin i predavanje u Cestici Foto: GDCK Varaždin

Volonterska akcija Crvenog križa Varaždin i predavanje u Cestici

| 4.10.2020. u 10:02h | Objavljeno u Društvo

GDCK Varaždin je sa partnerima, Općinom Cestica i Udrugom mladih hiperaktivni Cestica u sklopu projekta “Mlada aktivna Cestica” održalo događaj pod nazivom “Mladi za obitelj” – Volonterska akcija s besplatnim tečajem obnove znanja iz prve pomoći. Događaj se održao u  Kulturnom centru Općine Cestica u subotu, 26. rujna.

U sklopu volonterske akcije prikupljale su se potrepštine i hrana za potrebitu djecu, te je tako u jednome danu prikupljeno 182,15 kg hrane (brašno, ulje, sol, tjestenina, bomboni i čokolade, mlijeko, instant hrana i dr.). Od osobne higijene i zaštite; 168 maska za lice, 30 komada gela za dezinfekciju ruku, 240 paketa vlažnih maramica i paket pelena za djecu. Od školskih potrepština; 76 bilježnica, 3 kg raznog školskog pribora, 1 školska torba i 3 kg odjeće za djecu.
Također je održan i besplatni tečaj obnove znanja iz prve pomoći “Nauči prvu pomoć zbog onih koje voliš” na kojem je bilo prisutno oko 30 osoba. Tečaj je bio prilagođen ozljedama koje se najčešće događaju u domaćinstvu (opekline od ulja, porezotine, gušenje, udar struje i sl.).

Volonterska akcija dio je Nacionalne kampanje Hrvatska volontira.

Ovogodišnjom kampanjom želi se istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. GDCK Varaždin je ovom zajedničkom akcijom pozivalo mlade da budu aktivni u svojoj lokalnoj zajednici te pomognu kroz organizaciju i provedbu prikupljanja humanitarne pomoći i da nauče nešto korisno za sebe i svoju obitelj - osnove prve pomoći u kući.

2._predavanje.jpg