Volite i znate pjevati? Osniva se Varaždinski vokalni ansambl i traži pjevače Foto: ilustracija

Volite i znate pjevati? Osniva se Varaždinski vokalni ansambl i traži pjevače

Varaždinske vijesti | 16.2.2022. u 20:33h | Objavljeno u Društvo

Koncertni ured Varaždin poziva sve zainteresirane kandidate i kandidatkinje na audiciju za Varaždinski vokalni ansambl u osnivanju (VVA).

Audicija za članove i članice VVA bit će podijeljena u tri dijela.

Za prvi dio audicije potrebno je poslati kratki video u trajanju do 1 minute u kojem se budući član/članica ukratko predstavlja komisiji te još jedan video u trajanju do 2 minute u kojem budući član/članica izvodi pjesmu po želji u a capella obliku. Pjesma može biti bilo kojeg žanra i stila, ono što najviše odgovara pjevačici ili pjevaču.

Nakon toga komisija će pozvati odabrane kandidate/kandidatkinje na audiciju uživo prilikom koje će kandidat/kandidatkinja pred komisijom otpjevati pjesmu po svom izboru (koja može biti ista kao i sa snimke, a može biti i drugačija) te po potrebi još jednu pjesmu koju će pripremiti prema naputku komisije.

Nakon što budući članovi/ice Varaždinskog vokalnog ansambla budu odabrani i nakon što VVA krene s probama, komisija će izvršiti i treći dio audicije, odnosno finalni odabir pri kojem će se voditi viđenim sposobnostima i iskazanim interesom na probama kako bi se odabrao optimalan sastav pjevačica i pjevača koji zajedno mogu pjevati u ansamblu.

Cilj ovog detaljnog procesa izbora budućih članica i članova Varaždinskog vokalnog ansambla je okupiti ponajbolje pjevačice i pjevače u ansambl koji će predstavljati grad Varaždin na gostovanjima diljem zemlje, ali i šire te koji će svojim repertoarom uveličati službena događanja i proslave.

Svi zainteresirani pjevači i pjevačice mogu se prijaviti na audiciju slanjem prva dva videa na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. od 11. veljače pa sve do 25. veljače.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona: 098 1888 639 kod profesorice Janje Knapić.

Članovi izborne komisije su: Janja Knapić (profesorica klavira i dirigentica), Milad Omranloo (dirigent) te Branko Starc (predsjednik Hrvatske udruge zborovođa).