Vlak u snijegu na Prvoj Osnovnoj!: Draga i Pero dolaze u Varaždin

| 15.12.2022. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Adventskih događanja u gradu Varaždinu, učenici nižih razreda 1. Osnovne škole Varaždin u petak 16. prosinca prijepodne ugostit će najpopularnije likove iz bogate palete osnovnoškolske lektire.

Vlak u snijegu najdražeg hrvatskog dječjeg pisca Mate Lovraka tada dolazi na prvi peron varaždinske osnovnoškolske željeznice. Iz vagona će izaći Draga i Pero, dok će Ljuban zbog obaveza ovaj puta izostati. U druženju s učenicima nižih razreda Prve osnovne škole Varaždin Draga - danas bjelovarska poduzetnica Gordana Inkret Subotičanec, i Pero – danas policajac PP Bjelovar Željko Malčić, u razgovoru s učenicima će odgovarati na njihova pitanja i rado podijeliti sve detalje sa snimanja ovoga filmskog remek-djela moderne hrvatske dječje književnosti.

Vlak u snijegu” je u film pretvorio poznati hrvatski filmski i televizijski redatelj Mate Relja davne 1976. godine. Otada do danas gotovo da nema djeteta na prostoru bivše države koje barem dva ili više puta nije gledalo ovaj film i poistovjetilo se s glavnim glumcima Dragom, Perom ili Ljubanom, kojega u filmu glumi megapopularni Slavko Štimac koji zbog poslovnih obaveza ovaj puta neće moći sudjelovati u druženju s varaždinskim učenicima.

Ljuban_Draga_i_Pero_1976.jpg