Vinski grad donosi novitete, i to već od 18. kolovoza, dan uoči Špancirfesta

vv | 17.8.2022. u 17:01h | Objavljeno u Društvo

Za najsretnije pratitelje digitalnih platformi Varaždinskih vijesti organizator će svaki dan održavanja Vinskoga grada osigurati primamljive nagrade: butelje po dva izlagača!

Špancirfest, festival dobrih emocija koji je po mnogima zaslužan za najzabavnije dane u Varaždinu tijekom godine, počinje 19. kolovoza i traje deset dana. No, Vinski grad, koji je postao neizostavni njegov dio, a i jedan od neprepoznatljivijih, osobito otkada se održava kod Staroga grada, kreće dan ranije, dakle, već u četvrtak, 18. kolovoza.

DSC_0014_resize.JPG

-Počinjemo dan ranije da što duže budemo uz naše vjerne posjetitelje, ali i želja da što bolje uhodamo neke novine, koje zapravo i nisu za nas noviteti jer su se jako dobrim pokazali na sličnim događanjima u Zagrebu, Puli i drugim sredinama gdje smo ih prvo uveli, veli Saša Špiranec, organizator Vinskoga grada.

U prvom redu, kako dodaje, novitet je način plaćanja, koji prelazi u digitalni, beskontaktni oblik, što znači da će prvenstveno plaćati bankovnim karticama i pomoću mobitela, i to kod kućica svakog izlagača.

-Zahvaljujući tome, više neće trebati odlaziti do blagajni po kupone, već će se u naše kućice dolaziti samo po čaše, uz polog od 30 kuna, koji se vraća po povratku. Time će nestati redovi kod blagajni, kod kojih će posjetitelji, koji nemaju kartice, i dalje moći kupiti kupone za gotovinu, ali to više nije jedina i glavna opcija plaćanja, ukazuje Špiranec.

U pogledu prostora Vinskog grada nema promjena, ali ima u sadržaju.

-Naravno, našu okosnicu i dalje  čine probrani vinari, kako domaći, tako i oni iz inozemstva, ali bit će i poseban kutak za koktele. Naime, imat ćemo tri kućice s koktelima, koje će spravljati barmeni u gornjem dijelu, što znači da smo pojačali taj dio ponude u odnosu na ranije, napominje Špiranec.

Veliki iskorak napravljen i u gastro ponudi. 

-Gastronomadi će na donjem podiju raditi tapase prilagođene vrstama vina na Vinskom gradu. Ponuda je to vrsnih kulinarskih znalaca koji vode i školovanje, ukazuje Špiranec, koji vjeruje da će noviteti razveseliti kako stalne, tako i nove posjetitelje Vinskoga grada, koji je prvi put održan upravo u Varaždinu, njegovom rodnom gradu, a onda je taj koncept doveo i u druge sredine.

Butelje domaćih i stranih vinarija za najsretnije čitatelje digitalnih platformi  Varaždinskih vijesti

Za najsretnije pratitelje digitalnih platformi Varaždinskih vijesti organizator će svaki dan održavanja Vinskoga grada osigurati primamljive nagrade: butelje po dva izlagača! Svoj vina u Vinskome gradu predstavljaju vinarije iz više regija te inozemstva. Iz regije Bregovita Hrvatska to su Belović, Cmrečnjak, deMar, Jakopić, Kaznionica Lepoglava, Kopjar, Kostanjevec, Kunčić, Lovrec, Matočec, Najman, Novak, Podrum Štrigova, Preiner, Šafran, Štampar, Tomšić te Vina DK – Dvanajščak Kozol. Iz Slavonija i Podunavlje dolaze vina Buhač, a iz Istre Benvenuti, Marčeta i Matić. Dalmaciju zastupaju Korlat i Skaramuča, a tu su i Iločki podrumi, Krauthaker i Kutjevo. Iz inozemstva stižu vinarije Astoria, Chateau d'Esclans, Jeruzalem Ormož, Kotolenko i Simčič Marjan.

Posjetitelji će moći kušati koktele Chandon Spritz, Good Spirit, Istrabarman i House of Gin&Tonic powered by Roto Svijet pića. Bit će tu i Somersby i voda Romerquelle, kao i sirevi Vindije te hrana Gastronomada.