Vinarije Krauthaker i deMar pozivaju u Vinski grad - i nagrađuju!

VV | 24.8.2022. u 09:15h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu traje Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već u četvrtak, 18. kolovoza otvorio vrata svojih kućica, su i vinarija Krauthaker i deMar koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju kutjevačkog kraja prihvaća Vlado Krauthaker, ing. agronomije, enolog i od 1992. godine vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker. Pri osnutku vinarija je u posjedu imala hektar nasada vinove loze, a 2020. godine površine pod nasadima iznose 45 hektara, dok je još 65 hektara ugovoreno kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima. Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističu uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete. Zahvaljujući očuvanoj prirodi, pogodnoj klimi i podneblju, a nadasve kvalitetnoj zemlji na kojoj uz autohtonu graševine uzgajaju i poznate svjetske sorte grožđa – iz njihova podruma izlazi ukupno 25 različitih etiketa vina.

Vinarija deMar osnovana je 2016. godine na području Ludbreškog vinogorja. Temeljno tržišno i proizvodno načelo vinarije je biti „boutique vinarija“ s vrhunskim vinima u malim serijama za prave vinoljupce. Jedinstvenost deMar vina odlikuju naglašena svježina, sortnost i arome u modernim stilovima.

Rajnski rizling, Graševina, Muškat žuti, Muškat ottonel, Pinot sivi, Rose, Chardonnay i Cuvee proizvode se u limitiranim serijama kvalitetnih i vrhunskih vina s povlaštenim pristupom svakoj sorti. Iako se vinarija ubraja među najmlađe na prostorima Varaždinske županije, vina Rajnski rizling, Chardonnay, a osobito Muškat žuti iz godine u godinu osvajaju najprestižnija nacionalna i međunarodna priznanja. 

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.

Ova vrhunska vina možete kušati i vi. Sve što trebate učiniti je u komentarima na našem Facebook profilu označiti (tagirati) osobu s kojom želite podijeliti ovu nagradu, koju morate podići danas do 20 sati!