Sjajan vikend u varaždinskom kazalištu – za velike i male! Foto: VV arhiva; HNK Varaždin

Sjajan vikend u varaždinskom kazalištu – za velike i male!

Varaždinske vijesti | 10.1.2023. u 19:04h | Objavljeno u Društvo

Varaždinsko kazalište i ovog vikenda donosi atraktivnan program.

Relaksirajte se uz odličnu komediju "Buba u uhu" jednog od najpoznatijeg francuskog komediografa Georgesa Feydeaua koja je na rasporedu u subotu, 14. siječnja s početkom u 19.30 sati.

Buba u uhu, komad u 3 čina, prvi je put izveden 1907. u Parizu uz nezapamćen uspjeh i kod publike i kod kritike. Jedan je kritičar napisao: "To je komad za koji bi valjalo izmisliti novi kvalitativni pridjev: smiješan, zabavan, komičan, vragometan, vrtoglav; sve to, pa i mnogo više."

Radnja prikazuje kako Raymonde Chandebise postaje uvjerena kako njen suprug Victor Emanuel ne može vršiti bračne dužnosti zbog nevjere te to nastoji provjeriti tako što mu podmetne lažno ljubavno pismo nepoznate žene, što izaziva niz kaotičnih nesporazuma. Predstavnici visokog društva, pa i njihova posluga, svoj opsceni život vode u hotelu "Kod vragolaste mace". U nezamislivim situacijama pojačava se napetost do samog kraja, urnebesna zbrka u kojoj padaju maske, a sve zbog – "bube u uhu".

web5.jpg

Režiju potpisuje višestruko nagrađivana redateljica mlađe generacije Snežana Trišić, a igraju Ljubomir Kerekeš, Karlo Mrkša, Marinko Leš, Marko Cindrić, Robert Plemić, Zdenko Brlek, Filip Eldan, Nikša Eldan, Darko Plovanić, Helena Minić Matanić, Dea Presečki, Gordana Slivka, Elizabeta Brodić i Hana Hegedušić.

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstava/georges-feydeau-buba-u-uhu/

U nedjelju, 15. siječnja u 17 sati dovedite svoje mališane na veselu i razigranu predstavu "Krokodil Marko" koju je za varaždinsku pozornicu dramatizirala Vesna Kosec-Torjanac prema slikovnici Ivane Guljašević.

Krokodil_Marko_5.jpg

Publika će, zajedno s Markom, proputovati svijet, upoznati geografske raznolikosti i njihove specifičnosti, kao i stanovnike koji tamo žive: devu, orla, kita, pingvina…, sve kako bi pronašao najljepše mjesto na svijetu koje će mu biti dom. Treba poštovati tuđe, ali voljeti svoje, slušati druge, ali uvijek imati svoje mišljenje, tražimo ljepotu drugdje, a ne vidimo je u svojoj sredini, samo su neke od poruka predstave koja na duhovit način prikazuje likove u šarolikosti njihovih karaktera uvjetovanih mjestom u kojem žive, jezikom koji govore i k tome virtuoznom glumačkom igrom i animacijom Marka Cindrića, Filipa Eldana i Nikše Eldana. Maštovitu scenografiju osmislio je i izradio Ivan Duić, ujedno i kreator lutaka, a glazbom začinio skladatelj Vid Novak Kralj, sve pod redateljskom palicom Dubravka Torjanca.

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstava/ivana-guljasevic-krokodil-marko/

Ulaznice možete kupiti putem online prodaje : https://hnkvz.mojekarte.hr/hr/all.html ili na blagajni Kazališta.

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Kontakt za rezervacije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 042 200 250

- Rezervirane ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni Kazališta najkasnije 24 sata prije početka programa. Nepreuzete ulaznice ćemo staviti u prodaju - napominju iz varaždinskog kazališta.