VIDEO Tri škole iz naše županije natječu se za državno finale WorldSkills Croatia

Varaždinske vijesti | 12.4.2023. u 15:54h | Objavljeno u Društvo

Na ovogodišnjoj WorldSkills Croatia smotri radova učenika strukovnih škola u školskoj godini 2022./2023., Agencija je prikupila prijedloge strukovnih škola te je Prosudbeno povjerenstvo odabralo najbolje radove za smotre radova učenika strukovnih škola.

Učenici čiji radovi budu najbolje rangirani (prva tri mjesta) osvojit će medalje, a najbolji rad svake WSC smotre bit će predstavljen na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023.

Među radovima nalaze se čak tri škole s područja Varaždinske županije. Prvi od svakog sektora svoj će rad prezentirati na Državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2023. Glasovati za škole iz naše županije možete putem ove poveznice.

Online glasovanje traje od 7. do 20. travnja, a glasovati je moguće samo jednom.

Gospodarska škola Varaždin

Tako se među radovima učenika s teškoćama plasirala i Gospodarska škola Varaždin s radom "Ekologija - jučer, danas, sutra" na čelu s mentoricom Marinom Viljevac, čiji video možete pogledati ovdje:

Srednja škola Ludbreg

Među radovima međusektorske smotre, točnije u kategoriji Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija našla se i Srednja škola Ludbreg s radom pod nazivom "Nožni miš za osobe s oduzetim ili oštećenim gornjim ekstremitetima" pod mentorstvom Željka Posavca. Glasovati za ovu školu možete putem ove poveznice, a video uradak ove kategorije pogledajte u nastavku:

Elektrostrojarska škola Varaždin

Elektrostrojarska škola Varaždin na ovogodišnjoj međusektorskoj smotri natječe se u kategoriji Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije. Njihov se rad zove "Čudesna priroda", a video uradak pogledajte ovdje:

Pregled svih radova koji se natječu za smotru radova:

https://worldskillscroatia.hr/wsc-smotre-2023-odaberite-najbolji-rad/

Glasati možete na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1SUDCe0phAcWduErDdRoaElaqI48ZxWS8hBZF8wN-Nv4/edit