VIDEO Projekt Glazbene škole i Koncertnog ureda Varaždina "Neispričana ljepota Varaždinske županije"

Varaždinske vijesti | 11.1.2022. u 15:01h | Objavljeno u Društvo

„Neispričana ljepota Varaždinske županije“ projekt je Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je ostvariti što  veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini i povećati interes za upis učenika u osnovnu i srednju glazbenu školu. Tijekom tjedna na YouTube kanalu Glazbene škole u Varaždinu bit će objavljena prva tri videa vezana za ovaj projekt, a prvi video je onaj učenice Klare Blažunaj.

Arboretum Opeka, hortikulturni spomenik, jedan je od najznačajnijih spomenika prirode na području Varaždinske županije i jedan od najvrjednijih hortikulturnih objekata u Srednjoj Europi. Perivoj parka koji zauzima prvo mjesto od tri arboretuma hrvatske baštine bio je prva lokacija snimanja na kojem su se predstavili talentirani učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Kako izgleda spoj glazbe i prirode u ovim će vam video uradcima pokazati Lucija Čehok i Leonard Kobal, učenici Odjela za klavir i Klara Blažunaj, učenica Odjela solo pjevanja Glazbene škole u Varaždinu. Svojim talentom mladi su glazbenici oduševili šetače u parku, a zasigurno će svojim video uradcima i vas.

Video sadržaj