VIDEO: Poetic Kinetics svojim instalacijama oduševljava diljem svijeta Foto: Poetic Kinetics

VIDEO: Poetic Kinetics svojim instalacijama oduševljava diljem svijeta

V.M./Varaždinske vijesti | 3.8.2018. u 10:43h | Objavljeno u Društvo

Ogroman val nasred trga u Los Angelesu, ptica s krilima koje se protežu na više od tri tisuće metara kvadratnih, golemi puževi, gusjenice i leptiri kojima se udahnjuje život atrakcije su diljem svijeta, a dolaze iz studija Poetic Kinetics.

Poetic Kinetics je studio iz Los Angelesa specijaliziran za velike umjetničke instalacije kojima udahnjuju život u javni prostor diljem svijeta.

Posljednja takva instalacija je postavljena u Rusiji, u Sankt Petersburgu, a radi se o projektu "Firebird Descent", ptici čiji se rep i krila prostiru preko tri tisuće metara kvadratnih

Kako sami kažu, oni su sanjari, tvorci i producenti umjetnosti koja angažira publiku eksperimentalnim pokretnim skulpturama.

Je li tako nešto moguće u Varaždinu, pitali smo zamjenicu varaždinskog gradonačelnika Sandru Malenicu.

- Da ima puno zanimljivih stvari koje ljudi rade. Mi smo tek počeli koristiti javne prostore za umjetnički izraz - stalne intervencije i povremene. Poput koncerta u povodu 190. obljetnice Glazbene škole ili Lupinovih skulptura. Danas smo u Gradskoj vijećnici u dvorištu 'udomili' skulpturu Dom nastalu na Tjednu primjenjenih umjetnosti. Za Špancirfest se planira jedna isto zanimljiva stvar, vezana je uz vodu, ali više detalja na samom Špancirfestu - najavila je Malenica.

poetic_kinetics_4.jpgpoetic_kinetics_3.jpgpoetic_kinetics_2.jpgpoetic_kinetics_1.jpg

Video sadržaj