VIDEO: Najveće dvodnevno Martinje u Međimurju sprema se za vikend na Trgu Republike u Čakovcu Foto: Mlado Međimurje

VIDEO: Najveće dvodnevno Martinje u Međimurju sprema se za vikend na Trgu Republike u Čakovcu

Varaždinske vijesti | 6.11.2019. u 09:24h | Objavljeno u Društvo

U petak 8. i subotu 9. studenog u Čakovcu se po prvi put održava manifestacija Mlado MeđimurjeMartinje u Čakovcu. Na njoj će se svojim mladim vinima predstaviti deset vinarija iz Gornjeg Međimurja - Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Horvat, Jakopić, KnehtlMedenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i Tomšić.

Po uzoru na svjetski poznate vinske regije Austrije i Francuske, gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe, svoja mlada vina berbe 2019. godine moći ćete kušati na Trgu Republike u Čakovcu pod šatorom gdje nas očekuju vrhunska vina i hrana, glazba uživo i naravno – martinjski štimung.

Jela će se pripremati na tradicionalni i moderni način i to od ruku vrhunskih kuhara.

Mlado_Medjimurje_2019_naslovna.jpg

Marko Palfi, najpoznatiji chef kuhinje u Međimurju pripremit će street food varijante tradicionalnih martinjskih jela i to Black Dog (hot dog sa krvavicom, dinstanim zeljem i restanim krumpirom), Burger od bunceka i hrena te Štrudlu od  patke s mlincima. U  ponudi će biti i jela tradicionalne međimurske kuhinje koju pripremaju chefovi čakovečke Pizzerije Špizza Boris Pintar, Dominik Knezić i Nino Purić koji će pripremiti krvavice, pečenice, restani krumpir i dinstano zelje. 

U petak uz DJ-a zabavljat će vas Edi Maružin i Banditi koji će svirati Gustafe, a u subotu DJ i Privatt bend

Vrata velikog martinjskog šatora na Trgu Republike otvaraju se u petak od 17 sati, a u subotu od 10 sati, a zatvaraju u 1 iza ponoći.

Vina koja međimurski vinari donose u Čakovec su mlada, živahna, lepršava sa naglašenom mineralnosti te nižim postotkom alkohola. Ova su vina proizvedena od sorti rizvanac, silvanac zeleni, sauvignon, chardonnay, muškat žuti, pinot bijeli i pinot sivi.

Ove godine najbolje Martinje u Međimurje je u Čakovcu!

Video sadržaj