VIDEO Mladi glazbenici u božićnom ugođaju najavili Božićni koncert Glazbene škole Foto: Glazbena škola Varaždin

VIDEO Mladi glazbenici u božićnom ugođaju najavili Božićni koncert Glazbene škole

Varaždinske vijesti | 22.12.2022. u 11:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Varaždinu i Varaždinskoj županiji glazba se pokazala kao umjetnički izričaj koji je izuzetno obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve na cijelom području sjeverozapadne Hrvatske.

"Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije" zajednički je projekt Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin, nastao uz potporu Varaždinske županije.

Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je bio ostvariti što veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini i povećati interes za upis učenika u osnovnu i srednju glazbenu školu.

Tako su se tijekom cijele godine učenici Glazbene škole u Varaždinu predstavili na nekoliko lokacija na području Varaždinske županije koje do sad nisu bile dovoljno vidljive, odnosno koje zahtijevaju pretvorbu u atraktivne kulturno-turističke lokalitete.

Posljednji video snimljen je u atriju Županijske palače u Varaždinu na čiju je inicijativu i nastao ovaj projekt. Božićni ugođaj atrija Županijske palače u Varaždinu bio je idealna lokacija za ovaj video uradak nastao u suradnji Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Svojim talentom mladi su glazbenici oduševili šetače u centru Varaždina, a zasigurno će svojim video uratkom i vas.

- Sopranistica Dora Pretković uz klavirsku pratnju Leonarda Kobala svojim videom uvest će vas u božićnu atmosferu, a sve vas pozivamo da nam se pridružite na tradicionalnom Božićnom koncertu koji će se održati u Glazbenoj školi u Varaždinu u petak 23. prosinca 2022. s početkom u 10.00 sati - poručili su iz Glazbene škole.

Video sadržaj