VI. OŠ Varaždin u humanitarnoj akciji „Škola za sve”; donirano oko 70 školskih torbi

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.2.2021. u 17:21h | Objavljeno u Društvo

VI. osnovna škola Varaždin uključila se u humanitarnu akciju „Škola za sve”. Na prijedlog Dječjeg gradskog vijeća humanitarna akcija „Škola za sve” pokrenuta je putem društvenih mreža za djecu Siska, Petrinje, Gline i okolice. Akcija je trajala od 18. siječnja do 28. siječnja 2021. Inicijativa je bila prikupiti donacije za učenike osnovnih škola u vidu školskih torbi ili ruksaka s potrebnim osnovnim priborom za rad i učenje (pernice, bilježnice, slikovnice, likovni pribor, mape, bojice, gumice, i dr.).

Na VI. OŠ Varaždin humanitarna akcija provedena je i više nego odlično jer je uspješno sakupljeno i donirano oko 70 školskih torbi i desetak torbi za tjelesnu i zdrastvenu kulturu koje su također pune priborom.

- Ovim činom ukazano je razumijevanje, podrška, humanost i solidarnost učenika, roditelja i učitelja. Ponos, sreća i zajedništvo su riječi koje najbolje opisuju situaciju i osjećaje kada se ovoliki broj malih i velikih ljudi odazove na humanitarnu akciju.
Kada je akcija završila i kada je sve bilo pripremljeno za naše prijatelje, pomogli su nam i naši vatrogasci koji su u kratkom roku sve donirane torbe pažljivo pospremili u vozilo i dalje nastavili prema organiziranom planu. Kontaktirana je ravnateljica OŠ Mate Lovraka u Petrinji te donirane školske torbe i pribor odlaze u ruke učenika spomenute škole te se nadamo da smo ovom gestom izvukli barem mali osmijeh na njihovim licima. Još jednom se od srca zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i učiteljima na donacijama za djecu u području pogođeno potresom - kažu iz VI. OŠ.