VI. OŠ Varaždin u Erasmus projektu sa školama iz Češke, Italije i Španjolske Foto: VI. OŠ Varaždin

VI. OŠ Varaždin u Erasmus projektu sa školama iz Češke, Italije i Španjolske

Varaždinske vijesti | 11.12.2019. u 09:22h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska VI. osnovna škola sudjeluje u europskom projektu Erasmus+ KA2, koji podrazumijeva suradnju u svrhu inovacija i razmjene dobre prakse. U projekt su uključene Češka, iz koje dolazi škola koordinator, te Italija, Španjolska i Hrvatska, kao zemlje partneri.

Pripremni sastanak održan je od 18. do 21. studenoga u Morkovicama Sližany, u Zakladnoj školi. Tamo su zemlje sudionice dogovorile sve potrebno za ostvarivanje ishoda projekta te usuglasile datume posjeta. Mobilnosti će se održati tijekom naredne dvije godine i na njima će sudjelovati šest učenika i po dvoje učitelja iz svake zemlje.

Projekt pod nazivom "S.H.A.R.E. cultures" odnosi se na aktivnosti u kojima će učenici učiti te razmjenjivati kulturne običaje uključenih zemalja. Kroz radionice, mnoge kulturne aktivnosti i druženja, učenici će, koristeći engleski jezik i digitalne alate, usavršavati svoja znanja i stjecati životne vještine. Tijekom posjeta škole će otvoriti svoja vrata i razrede kako bi sudionici mogli prisustvovati i stjecati različita odgojno-obrazovna iskustva.

Prva mobilnost će se realizirati u ožujku 2020. u Italiji. Nakon Italije slijedi u listopadu 2020. mobilnost u Španjolskoj. Češka će otvoriti vrata svoje škole u svrhu mobilnosti u veljači 2021. Posljednja zemlja mobilnosti navedenog projekta je Hrvatska, u ožujku 2021.

- U međuvremenu, partneri će komunicirati putem digitalnih alata kao i učenici. Komunikacija će se odvijati putem elektroničke pošte, Twinspacea i još mnogo toga. Svi su zadovoljni dogovorenim, vesele se godinama koje dolaze, susretima, aktivnostima i stjecanjima novih iskustava - istaknula je Petra Lončarić-Časar, učiteljica iz VI. OŠ Varaždin.

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_01.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_02.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_03.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_04.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_05.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci