VI. OŠ Varaždin Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt "Explosions of feelings“ Foto: VI. OŠ Varaždin

VI. OŠ Varaždin Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt "Explosions of feelings“

IHR/Varaždinske vijesti | 10.11.2019. u 10:16h | Objavljeno u Društvo

VI. OŠ Varaždin dobila je još jedno priznanje – Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label) za izvrsnost u radu na eTwinning projektu "Explosions of feelings" koji je tijekom prošle školske godine provodila učiteljica Martina Špičko s učenicima 6. a razreda. To znači da je rad učenika, njihove učiteljice i škole prepoznat na najvišoj europskoj razini.

- Europska oznaka kvalitete je konkretno priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima, a dodjeljuje ju Središnja služba za podršku (CSS) u Bruxellesu. Za učenike je ovo poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini - poručuju iz VI. OŠ Varaždin.

U projekt su uz varaždinsku VI. OŠ bile uključene još tri škole iz Švedske, Slovačke i Španjolske. Projekt se temeljio na istraživanju ljudskih osjećaja. Učenici su učili kako prepoznati svoje i tuđe osjećaje te kako upravljati njima u različitim situacijama. Projekt je omogućio povezivanje i suradnju s učiteljima i učenicima iz drugih europskih zemalja. Učenici su poboljšali svoje komunikacijske sposobnosti na hrvatskom i engleskom jeziku, razvijali digitalne kompetencije korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije te socijalne i emocionalne vještine.

Tijekom provedbe projekta korišten je niz digitalnih alata (Padlet, Voki, Book Creator, Twinspace…), a učenici su sudjelovali u različitim aktivnostima. Kreirali su svoje avatare kojima su se predstavljali vršnjacima iz različitih zemalja; pripremali su i fotografirali scenske improvizacije te izrađivali prezentacije koje prikazuju različite osjećaje i raspoloženja; izrađivali su ilustracije koje prikazuju ljude u akciji (različita zanimanja i aktivnosti, sport, hobiji…), a tijekom nastave razgovarali su o negativnim ponašanjima i osjećajima te smišljali načine kako riješiti negativne situacije. Također, bili su zaduženi za pripremu digitalnih knjiga (eBooks) i pisanje kratkih priča koje tematiziraju neki problem vezan uz vršnjačko nasilje.

U školi se vesele idućem eTwinning projektu te upoznavanju i druženju s učenicima i učiteljima diljem Europe.

 

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci