Veliki interes za predstave varaždinskog HNK-a, brojna gostovanja tijekom ljeta

Varaždinske vijesti | 27.6.2024. u 18:25h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu svoju zadnju ovosezonsku premijeru održat će 28. lipnja u Varaždinskim Toplicama na čarobnoj lokaciji rimskog nalazišta Aquae Iasae predstavom ČEKAJUĆI ORESTA Lade Kaštelan u režiji Livije Pandur.

No tijekom ljeta HNK Varaždin putuje na brojna gostovanja po ljetnim festivalima. Već 28. lipnja predstava ART Yasmine Reze u režiji Barbare Rocco gostuje na Festivalu Zlatni lav u Umagu.

1. srpnja predstava Tamare Kučinović ŠAPAT DUŠE gostuje na Festivalu Mediteraneo u Zadru, a 13. kolovoza na Kazališnom festivalu u Budvi, Crna Gora.

3. srpnja predstava SAN IVANJSKE NOĆI W. Shakespearea u režiji Paola Magellija gostuje na Ljetnom festivalu u Hvaru.

10. srpnja predstava ČEKAJUĆI ORESTA Lade Kaštelan (prema Sofoklovoj Elektri) u režiji Livije Pandur gostuje na Riječkim ljetnim noćima, a 11. i 12. kolovoza na Dubrovačkim ljetnim igrama.

30. kolovoza predstava MAČKA NA VRUĆEM LIMENOM KROVU T. Williamsa u režiji Paola Tišljarića gostuje na Festivalu Osječko ljeto kulture.

Brojna gostovanja tijekom ljeta kojih je više nego ikad pokazatelj su sve većeg interesa za predstave varaždinskog kazališta u Hrvatskoj kao i u cijeloj regiji.