Varaždinskog biskupa Mrzljaka posjetili službenici varaždinske policijske uprave

Varaždinske vijesti | 23.12.2016. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, jučer, 22. prosinca primio je u posjetu načelnika Policijske uprave varaždinske Darka Jurčeca, voditelja Službe policije Darka Dragičevića, načelnika Policijske postaje Varaždin Krešu Bosaka te glasnogovornicu Marinu Kolarić.

Ovom je prigodom načelnik sa suradnicima, uz čestitke za božićne i novogodišnje blagdane, izvijestio biskupa o stanju sigurnosti na području Varaždinske županije, posebno o mjerama koje se poduzimaju na sigurnosti građana za vrijeme trajanja akcije „Mir i dobro“.

Među ostalim, spomenute su preventivne mjere na zaštiti i osiguranju crkvi od provala i krađa, kao i samozaštitne mjere za veću sigurnost svećenika prilikom obilaska i blagoslova kuća.

Nadalje, dogovoren je čitav niz aktivnosti za iduću godinu, primjerice zajedničko planiranje Zavjetnog hodočašća Varaždinske biskupije Majci Božjoj Bistričkoj s ciljem povećanja sigurnosti hodočasnika u prometu kroz Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju.

Na kraju je biskup zahvalio načelniku Jurčecu na lijepim željama, pohvalivši rad i nastojanje svih policijskih službenika Policijske uprave na očuvanju mira, reda i sigurnosti te svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.