FOTO Varaždinski umirovljenici obilježili Međunarodni dan starijih osoba

vv | 4.10.2024. u 08:55h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u četvrtak je prigodnom druženju koje je organizirala Udruga umirovljenika Grada Varaždina u restoranu „KTC Varaždin“ prisustvovala pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić.

Uz predsjednicu Udruge Nevenku Kobal koja je pozdravila sve prisutne, pročelnica Vusić u ime Grada Varaždina zahvalila je umirovljenicima na njihovom doprinosu društvu te istaknula napore Grada Varaždina kako bi starijim osobama osigurali dostojanstven i što kvalitetniji život, a i dalje će podržavati sve što se radi u korist starijih osoba.

- Grad Varaždin osigurava brojne pogodnosti za umirovljenike kako bi im omogućio bolju kvalitetu života. Jedna od njih su uskrsnice, za koje je cenzus postavljen na 420 eura, a svakom korisniku isplaćuje se iznos od 50 eura. Ove godine uskrsnice je primilo 3776 umirovljenika, uz 85 nezaposlenih osoba s invaliditetom i 659 korisnika osobne invalidnine. Također, Grad isplaćuje i božićnice, s cenzusom postavljenim na 500 eura, a iznos koji se isplaćuje iznosi 50 eura - ističu iz Grada Varaždina.

- Pored ovih financijskih potpora, Grad Varaždin svim umirovljenicima omogućuje besplatan gradski prijevoz, bez obzira na visinu njihove mirovine, što doprinosi njihovoj mobilnosti i boljem sudjelovanju u svakodnevnim aktivnostima. Osim toga, organizira i besplatni jednodnevni izlet na more, uz plaćen ručak, za umirovljenike čija mirovina ne prelazi cenzus od 800 eura, omogućujući im tako odmor i priliku za ljetno druženje izvan grada - napomenuli su iz gradske uprave.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada  kako bi ukazali na  važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, a ovo prigodno druženje bilo je ispunjeno smijehom, glazbom i plesom.

Galerija slika