Poljoprivrednica Jelena Milec otvorila je varaždinski tjedan 'Večere za 5'. U goste su joj stigli Božidar Hasan, Božena Breški, Jerko Treska i Stela Pavičić. Jelena se bavi poljoprivredom, a u show se prijavila kako bi promovirala tradicionalnu kuhinju i običaje. Za svoju večeru Jelena je dobila 39 bodova.
Za predjelo je napravila "Šumske radosti" vrganji sa domaćim jajima, za glavno jelo pripremila je "Domaću zagorsku večerju", patka i kokot s mlincima, dok je za desert bili "Težački štrukli", a kandidati nisu mogli shvatiti po sastojcima o čemu je riječ.
Jelena se nije zamarala hoće li kandidate razočarati što desert nije sladak. "Želim prezentirati definitivno kulturološko jelo Hrvatskog zagorja koje polako izumire. I mene vam to previše ne brine. Meni je to dobro, jestivo je i rijetko se jede. Ne patim od ocjena i komentara niti od ičega", ispričala je.