Varaždinski tamburaški orkestar u nedjelju otvara svoju koncertnu sezonu Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinski tamburaški orkestar u nedjelju otvara svoju koncertnu sezonu

Varaždinske vijesti | 6.5.2023. u 17:50h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) osnovan je 2005. s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu. U proteklih 15 godina djelovanja VTO redovito priređuje samostalne koncerte, nastupa na domaćim i međunarodnim smotrama i festivalima te redovito osvaja najviše nagrade i priznanja.

Ove godine po prvi puta Varaždinski tamburaški orkestar će u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin imati svoju koncertnu sezonu. Prvi u nizu koncerata, Varaždinski tamburaški orkestar će održati u nedjelju 7. svibnja od 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu. Uz VTO će nastupiti mladi, ali poznati vokalni solisti, Gabriela Hrženjak, sopranistica i Filip Hozjak, tenor.

VTO je 2020. godine značajno obnovljen i popunjen vrhunskim mladim tamburaškim glazbenicima. Najznačajnija je promjena ta da stručno vodstvo, od bivšeg dirigenta Zlatka Sokića, preuzima Tibor Bun, afirmirani mladi dirigent, svakako jedan od najperspektivnijih domaćih tamburaških dirigenata i pedagoga.

VTO je 2021. godine nastupio na državnim susretima tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te osvojim zlatnu plaketu u kategoriji koncertnih orkestara. Osim toga, održao je dva zapažena cjelovečernja koncerta, na otvaranju Špancirfesta s Klapom Cambi i povodom Dana grada Varaždina sa Stankom Šarićem, poznatim vokalnim solistom Zlatnih dukata, danas Najboljih hrvatskih tamburaša.

VTO nastavlja s uspješnim koncertima i u 2022. godini. Tako je održao koncert s tamburaškim orkestra KUD-a Jedinstvo i Klapom HRM-a u Splitu povodom Dana grada, Zoricom Kondžom i Tedijem Spalatom na Špancirfestu u Varaždinu, a nedavno su održali i jedinstveni koncert filmske glazbe u Kinu Gaj u Varaždinu.

Ulaznice po cijeni od 7 eura mogu se kupiti na blagajni HNK u Varaždinu.

Varazdinski_tamburaski_orkestar_najava_koncerta_06053023.jpg