Varaždinski Stari grad danas u zelenom povodom blagdana svetog Patrika Foto: Grad Varaždin

Varaždinski Stari grad danas u zelenom povodom blagdana svetog Patrika

Varaždinske vijesti | 17.3.2020. u 17:24h | Objavljeno u Društvo

Stari grad Varaždin će danas, 17. ožujka, od 18:30 do 22 sata posebno prilagođenom rasvjetom biti obojen u zelenu boju povodom nacionalnog blagdana Irske, Dana svetog Patrika.

Grad Varaždin će se na poziv veleposlanice Irske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Olive Hempenstall tom simboličnom gestom, odlukom gradonačelnika Grada Varaždina dr.sc. Ivana Čehoka, priključiti projektu "Global Greening". Projekt je to nacionalne turističke asocijacije Irske koji se već jedanaest godina provodi diljem svijeta u cilju promocije turizma Irske te jačanja suradnje s partnerima iz cijelog svijeta.

U najvećim svjetskim gradovima poznate turističke destinacije obojene su tog dana u zeleno, poput Madison Square Garden u New Yorku, kosog tornja u Pisi, slapova Niagare ili zgrade opere u Sydneyu. Od hrvatskih gradova uključili su se Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Pula i od ove godine Varaždin. Sudionici Global Greeninga iz cijelog svijeta medijski se objavljuju na poznatim internetskim stranicama te i sami uživaju benefite takve turističke promocije.

- Gradu Varaždinu koji sve više postaje prepoznatljiv na turističkoj karti Europe i svijeta drago je što je prepoznat kao atraktivna turistička destinacija i pozvan na sudjelovanje u toj globalnoj inicijativi - priopćili su iz gradske uprave.