Varaždinski Parkovi 6. i 7. listopada domaćin 1. međunarodne konferencije "Varaždin Green Days"

| 25.9.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 6. listopada u Varaždinu započinju „Varaždin Green Days” - konferencija koja će okupiti jedinice lokalne samouprave, djelatnike hrvatskih komunalnih poduzeća i stručnjake s područja ove značajne djelatnosti, kako bi im približila novitete iz struke te omogućila razmjenu iskustava i tehničkih rješenja. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Hrvatske gospodarske komore, a domaćin i suorganizator je varaždinsko komunalno poduzeće Parkovi.

Konferencija će imati tri cjeline koje će se ispreplitati dva konferencijska dana - predavanja, studijske posjete i praktične prezentacije. Prva cjelina obrađivat će upravljanje zelenom infrastrukturom i održavanje drveća u urbanim sredinama a predavači će biti vrhunski stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva. Uz upravljanje zelenom infrastrukturom, govorit će se o ključnim izazovima s kojima se susreću komunalna poduzeća i gradovi u održavanju drveća i općenito javnog zelenila i groblja, te će se ponuditi tehnička rješenja i predstaviti najnoviji međunarodni standardi struke.

Studijske su posjete druga cjelina konferencije, ujedno i razlog što se prva Green Days konferencija održava upravo u Varaždinu. Naime, grad Varaždin godinama je primjer hortikulturnog uređenja, a gradsko komunalno poduzeće Parkovi među vodećima je u djelatnosti. Sudionici konferencije upoznat će nova rješenja uređivanja gradskih zelenih površina u varaždinskim parkovima i perivojima, a na varaždinskom će groblju imati prilike vidjeti tehnološka rješenja u održavanju groblja te će se upoznati s projektom zaštite zelenila koje Parkovi trenutno provode uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost.

Predstavljanje tehničkih rješenja pravilne sadnje stabala u gradskim uvjetima s naglaskom na popločane površine, zaštita urbanih stabala pri izvođenju građevinskih radova i ostalih radova održavanja zelenih površina, revitalizacija urbanih stabala i primjena strojeva i alata u urbanom šumarstvu teme su treće cjeline Konferencije.

Konferencija Varaždin Green Days otvorit će važne i vrlo aktualne teme, a hrvatskim komunalnim i hortikulturnim stručnjacima pružiti će mogućnost i za razmjenu iskustava o aktualnim izazovima upravljanja komunalnim tvrtkama.

Prijave na konferenciju su u tijeku a prijaviti se može na linku Greendays konferencija - Naslovnica.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.