Varaždinski lovci drugi na prvenstvu lovnog streljaštva, župan im priredio prijem Foto: Varaždinska županija

Varaždinski lovci drugi na prvenstvu lovnog streljaštva, župan im priredio prijem

Varaždinska županija/vv | 29.9.2023. u 19:32h | Objavljeno u Društvo

- Natjecanje je bilo iznimno teško, ali izazovno, a konkurencija jaka - rekao je voditelj ekipe Ivica Flegar

Na državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu održanom na strelištu Lovačkog saveza Požeško - slavonske županije u Bzenici, ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije osvojila je visoko drugo mjesto.

Također, u pojedinačnoj konkurenciji između 80-ak lovaca u disciplini "vepar u trku" Ivan Brlek postigao je treće mjesto. Tim povodom župan Anđelko Stričak priredio je prijem za članove ekipe: Ivicu Flegara, Tomislava Jelečkog, Gorana Kosa, Janka Rušeca, Ivana Brleka i Josipa Gregura i čestitao im.

prijem_Lovacki_savez_Varazdinske_zupanije_011.jpg

"Sjajan uspjeh i odličan rezultat"

- To je sjajan uspjeh jer više nema slabih ekipe koje dođu na natjecanje, već dobrih i boljih. U ovom slučaju naši lovci su bili bolji i osvojili drugo mjesto. Osim tog sportskog dijela, lovci cijele godine brinu o zaštiti i uzgoju divljači, brinu o staništima i očuvanju okoliša, stoga se županija uključila i financijski pomogla te aktivnosti, a to planiramo i iduće godine – rekao je župan.

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški otkrio je kako su očekivali dobre rezultate jer je riječ o kvalitetnoj ekipi koja je svoju spremnost pokazala već na županijskim natjecanjima.

prijem_Lovacki_savez_Varazdinske_zupanije_03.jpg

- Tijekom godine imamo organiziranu Županijsku ligu u streljaštvu s više od 30 gađanja gdje osim naših ekipa dolaze i ekipe iz drugih županija te je to prilika lovcima da se usavršavaju i izlučuju za daljnje rangove natjecanja. Osvojeno drugo mjesto je odličan rezultat, članovi ekipe dostojno su prezentirali Lovački Savez i Varaždinsku županiju i čestitam im na ovom uspjehu – rekao je Kaniški zahvalivši se Varaždinskoj županiji i općinama Maruševec, Petrijanec i Sračinec na financijskoj podršci.

Voditelj ekipe Ivica Flegar nije krio ponos i zadovoljstvo osvojenim rezultatom. Rekao je da je samo natjecanje bilo  iznimno teško, ali izazovno, a konkurencija jaka.

Kraljevska disciplina u lovnom streljaštvu

-  Nastupile su ekipe iz 20 županija i Grada Zagreba. Ukupno je bilo oko 130 najboljih lovaca iz cijele Hrvatske. Riječ je o kraljevskoj disciplini u lovnom streljaštvu jer sačinjava više disciplina u kojoj se natječete. Iz tog razloga smo se jako dobro pripremali, a posljednja tri tjedan samo smo pripreme intenzivirali. Trenirali smo u Ljubešćici jer je tamo olimpijska streljana i imali smo iste uvjete kao u Bzenici – izjavio je Flegar.

posavec_klapsa.jpg

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša istaknuo je kako vjeruje da je svim općinama i gradovima u Varaždinskoj županiji drago što su lovci osvojili ovakav izniman rezultat, a s njim se složio i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, na čijem području djeluje Zelendvor koji je perjanica lovstva u Hrvatskoj, napomenuvši kako će općine i dalje sukladno svojim mogućnostima podupirati lovce u njihovim aktivnostima i pripremama za natjecanje.