Varaždinski kuhar Marin Pozder osvojio je najviše bodova na 3. kolu Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.
Natjecanje se održalo se u petak i subotu, 16. i 17. ožujka, u restoranu Šljukin Gon pored Bjelovara u organizaciji Udruge kuhara i slastičara Bilogora koju je predstavljao predsjednik Erich Glavica.
Sudionici su imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od pačjih prsa i gljiva, toplo glavno jelo s prilogom od janjećeg karea, medvjeđeg luka i meda, a slastičarko umijeće pokazali su u pripremi deserta od aronije, kukuruznog brašna i kakaa i to svaki za 12 osoba.
U sklopu dvodnevnog događanja, natjecatelji su najprije posjetili Romsku kuću u kojoj su se upoznali sa njihovom poviješću, običajima i nezaobilaznom tradicionalnom hranom kojom su svi ostali oduševljeni.
Kasnije su krenuli sa pripremom svečane večere na kojoj je bila predstavljena i tradicionalna hrana Bjelovarske bilogorske županije kao nadopuna natjecateljskim radovima. Dio buffet stola činila je i skulptura od voća i povrća koju je u sklopu radionice pripremio Dražen Šafar zajedno sa učenicima i profesorima Ugostiteljsko turističke škole Bjelovar.
Radove na Bilogorskom kolu vrednovali su eminentni članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza: Vladimir Balent, Zlatko Sedlanić i Erich Glavica koji su pratili rad natjecatelja te ocijenili radove dajući pažnju vanjskom izgledu, sastavu, težini pripreme i naravno, okusu jela.
Kuhar iz varaždinskog restorana Bedem najbolje je skuhao i osvojio najviše bodova.