Varaždinski folklorni ansambl odlazi na turneju u Portugal Foto: VFA

Varaždinski folklorni ansambl odlazi na turneju u Portugal

Varaždinske vijesti | 27.7.2024. u 12:37h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski folklorni ansambl gostovat će u Portugalu od 29. srpnja do 5. kolovoza.

VFA će sudjelovati na međunarodnom festivalu folklora FAMAFOLK u gradu Vila Nova de Famalicão na sjeveru Portugala. Festival organizira lokalna folklorna skupina Grupo Etnográfico Rusga de Joane. Od 1991. godine, Rusga de Joane radi na očuvanju kulturne baštine portugalske regije Baixo Minho.

Ovogodišnje četvrto izdanje festivala FAMAFOLK održat će se u starogradskoj jezgri grada Vila Nova de Famalicão te u okolnim mjestima kao što su Joane i Ribeirão. Uz VFA, na festivalu će sudjelovati folklorne skupine iz Meksika, Paname, Srbije, Španjolske i Portugala.

VFA je od osnutka 1998. godine kontinuirano prisutan na međunarodnoj folklornoj sceni te je do danas sudjelovao na više od 100 različitih festivala i manifestacija u 21 europskoj državi. Ovo će biti prvo gostovanje ansambla u Portugalu.

VFA-SHFA-2023-2_1.jpg

Na turneju odlazi 33 članova ansambla koji će grad Varaždin i Republiku Hrvatsku u Portugalu predstaviti s folklornim koreografijama pjesama i plesova Hrvatskog zagorja, Međimurja i Podravine.

Program su pripremili umjetnički voditelj ansambla Tim Hrvaćanin, koreograf i osnivač ansambla Pjerino Hrvaćanin, predsjednik i plesni voditelj ansambla Fin Hrvaćanin te voditelj tamburaškog sastava Nikola Ivek i glazbeni asistent Tin Šprem.

VFA_prosinac_2023_88_2.jpg

VFA-COFA-2024.jpg