Varaždinske kazališne večeri više od 3.600 posjetitelja nasmijale do suza

Julijana Marčec | 31.8.2020. u 11:10h | Objavljeno u Društvo

Završile su 6. Varaždinske kazališne večeri u organizaciji Kerekesh Teatra, koje su ove godine prvi put održane kraj dvorane na Dravi.

U deset dana Kerekeši su kazališnoj publici priredili čak devet predstava, a sudeći prema odazivu i rasprodanim izvedbama odabrali su izvrsne naslove. Uz urnebesnu Skupštinu za početak ovog ljetnog kazališnog festivala i Pokopaj me nježno za kraj, publika se do suza nasmijala i uz nove predstave Kerekesh Teatra – Ringišpil i Imovina, a ulaznica više tražila se i za urnebesne pacijente i predstavu Pod hitno na Hitnu.

I gostujući naslovi Udavače, Hit teatra i Sve o muškarcima, Teatra Gavran, pronašli su put do publike, a umjetničkog voditelja Teatra Jana Kerekeša posebno je razveselio odaziv publike na koncert Cold Snapa, koji je, kao i ostali programi, održan u skladu s epidemiološkim mjerama, pa su ljubitelji metala koncert pratili sjedeći na plastičnim stolicama.

- Veseli nas odaziv publike, koja ne samo da je na predstave došla iz cijele Varaždinske i Međimurske županije nego i iz Zagreba, Velike Gorice, Dugog Sela, Karlovca, Samobora, Rijeke, Virovitice, Đakova, pa čak i iz slovenske Murske Sobote – rekao je Kerekeš i dodao kako ga posebno veseli što je na koncert Cold Snapa i predgrupa iz Zagreba, Rijeke i Goričana došao i direktor poznatog Metalfesta, najposjećenijeg festivala metal glazbe u ovom dijelu Europe.

Osim što su s novom lokacijom zadovoljni organizatori, prezadovoljna je bila i publika, pa se svi nadaju da će se i sljedeće godine smijati na obali rijeke Drave. Do tada pred Kerekešima su radni jesenski dani, pa će već 7. rujna u Krapinu s Ringišpilom. Nakon 3. Dana smijeha u Križevcima, rujanska gostovanja će završiti izvedbom Dimnjačara na Festivalu monodrame u Krapinskim Toplicama.