Varaždinska učiteljica sudjelovala na eTwinning radionici u Varšavi

M.B./Varaždinske vijesti | 20.10.2015. u 13:50h | Objavljeno u Društvo

Na radionica profesionalnog usavršavanja (Profesional Development Workshop), koja se održavala u Varšavi od 8. do 11. listopada u organizaciji poljske Nacionalne službe za podršku eTwinningu, odnosno poljske Fondacije za razvoj obrazovnog sustava (Foundation for the Development of the Education System) sudjelovala je i Marina Barišić, učiteljica biologije i kemije u III. Osnovnoj školi Varaždin.

Održano je nekoliko predavanja i ukupno 12 tematskih radionica, a svaki od 120 sudionika iz 24 europske zemlje mogao je prisustvovati na odabranih šest. Voditelji radionica bili su iskusni i dugogodišnji voditelji eTwinning projekata, nacionalni eTwinning ambasadori, ali i predstavnici European Schoolnet-a iz Bruxellesa.

Kolegici Aniti Belančić, učiteljici biologije u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Ogulin i meni posebna je čast bila upoznati gospođu Anne Gilleran iz European Schoolnet-a čije smo ime i lik, dosad samo virtualno vrlo često viđale uz logotip i naziv eTwinning. Ona je održala radionicu u okviru koje smo doznali više o novitetima na eTwinning Live sučelju, značaju suradničkog načina rada te mogućnostima koje nudi „drugo krilo eTwinninga“ - School Education Gateway – kaže Barišić dodavši da su se iz Poljske vratile prepune dojmova te inspiracijom za osmišljavanje novih eTwinning projekata.

Označeno u