Varaždinska pjesnikinja Ljubica Ribić primila povelju ''Dubravka'' na pjesničkom susretu

Varaždinske vijesti | 17.9.2020. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska pjesnikinja Ljubica Ribić dobila je povelju ''Dubravka'' na pjesničkom susretu ''PJESNIČKI SUSRET POD PLATANOM III'' koji se 12. rujna održao u Pridvorju, u franjevačkom samostanu Sv. Vlaha u organizaciji gvardijana samostana fra. Ivana Kramara i uz svesrdnu pomoć akademika Luke Paljetka.

Ispod gorostasne platane odabrani pjesnici Lana Derkač, Milan Novak, Sibila Petlevski, Ljubica Ribić, Davor Šalat, Vera Vujović i počasni gost – domaćin, prošlogodišnji laureat susreta, Luko Paljetak, govorili su svoje stihove i ispunili noć nesvakidašnjom emocijom. Glazba dubrovačkog virtuoza na gitari, Maroja Brčića uvukla nas je u nježnu sanjivost i gotovo nestvarnost. Ovogodišnji izbor pjesnika, kako kaže akademik Luko Paljetak, donio je vrhnje hrvatske poezije. Nakon glasovanja sudionika, pjesnika, proglašen je laureat trećeg pjesničkog susreta.

Povelja DUBRAVKA dodijeljena je autorici, pjesnikinji Ljubici Ribić koja je pročitavši svoje pjesme ''KAK PRESLICA BLAGODATNA'', ''VUKOVAR I NJEGOVA DJECA'' i ''TIN'' dotakla ne samo pjesnike već i prisutnu publiku koja ju je nagradila dugim pljeskom i ponekom suzom. Ljubica Ribić je odabirom svojih pjesama svakako pokazala njenu raznovrsnost i osjećaj za pisanje o svim životnim temama. Pjesnikinja upoznaje Konavljane, Dubrovčane i Crnogorce i svojom kajkavskom poezijom i time ostavlja za trajno utisnutu kajkavsku riječ u ovim vječnim samostanskim zidinama Sv. Vlahe kao i platani staroj dva stoljeća. Poezija Ljubice Ribić je zasigurno pronašla mjesto na hrvatskoj pjesničkoj pozornici i sigurni smo da će ljubitelji poezije pronaći u njenoj poeziji onu nit koja je vodilja kroz stranputice života jednog pjesnika.

 

Označeno u