Varaždinska biskupija slavi srebrni jubilej, stiže i kardinal Josip Bozanić Foto: Varaždinska biskupija

Varaždinska biskupija slavi srebrni jubilej, stiže i kardinal Josip Bozanić

Varaždinske vijesti | 23.9.2022. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska biskupija ove godine slavi 25. obljetnicu uspostave.

Srebrni jubilej Varaždinske biskupije bit će proslavljen svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju, 25. rujna na otvorenom prostoru iza varaždinske katedrale s početkom u 17 sati, kojim će predsjedati kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit.

U 16 sati započet će molitveni program na prostoru za slavlje te će u katedrali biti prilika za svetu ispovijed.

Varaždinski biskup Bože Radoš pozvao je sve vjernike da dođu u Varaždin na to slavlje: svećenike, vjeroučitelje, odgojiteljice u vjeri, članove župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, sakristane, zvonare, pjevače, čitače, ministrante, članove župnih Caritasa, molitvenih skupina, zajednica mladih, živih vjerničkih krugova, buduće krizmanike...

- U subotu uoči toga slavlja, 24. rujna u svim župnim crkvama Varaždinske biskupije vjernici će se okupiti na euharistijsko klanjanje kako bi zajedno zahvalili za srebrni jubilej Biskupije i molili za njezine potrebe - poručili su iz Biskupije.

Podsjetimo, sveti papa Ivan Pavao II. na blagdan slavenskih apostola svetih Ćirila i Metoda, 5. srpnja 1997. godine utemeljio je Varaždinsku biskupiju, odijelivši od nekadašnje Zagrebačke nadbiskupije Podravinu, Međimurje i dio Hrvatskog zagorja te imenovao mons. Marka Culeja prvim varaždinskim biskupom. U nedjelju, 28. rujna iste godine svečanim euharistijskim slavljem uspostavljena je Varaždinska biskupija, a mons. Culej uveden je u službu njezinoga prvoga biskupa.

25_godina_biskupije_najava_25092022.jpg