Varaždinci, obilježite i ove godine Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao Foto: ilustracija

Varaždinci, obilježite i ove godine Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao

Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 21:11h | Objavljeno u Društvo

- Ponovno je došao taj dan! Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao obilježavamo i ove godine i to u petak 8. veljače! Ako i ne biciklirate cijelu zimu, barem 8. veljače sjednite na bicikl na putu do posla i pokažite drugima kako se to može! - riječi su to kojima je Sindikat biciklista pozvao sve građane da se pridruže ovoj akciji.

Obilježavanju Međunarodnog dana zimskog bicikliranja pridružila se i Udruga "Varaždinski biciklisti", a zanimljivost ovog "zimskog izazova" je da se svi koji će u petak biciklirati na posao mogu registrirati u sklopu prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama. Ova je inicijativa pokrenuta u Kanadi 2013. godine i uvijek se održava drugi petak u veljači.

- Pozivamo vas da sudjelujete prijavom vlastite rute bicikliranja na stranici https://winterbiketoworkday.org/commit/. Sve što morate učiniti je prijaviti svoje odredište. Zimski varaždinski biciklisti i biciklistkinje, možete li nam pomoći da ove godine uđemo u željenih top 25 i virtualno pokažemo koliko nas koristi najdraža vozila na dva kotača unatoč snijegu i niskim temperaturama? - pozvali su iz udruge sve Varaždince i Varaždinke.

Dakle, poručuju organizatori, u petak svi na bicikle, pozovite kolege i prijatelje, vozite se zajedno ili organizirajte prijateljsko natjecanje!